Тухел няма обяснение за отпадането

"Съдията няма основание да отсъди дузпа", обяви треньорът на ПСЖ

Тухел няма обяснение за отпадането

 Треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел нямаше логично обяснение за загубата с 1:3 от Манчестър Юнайтед и отпадането на тима му от Шампионската лига още на 1/8-финала. Според него този резултат е необясним с оглед на показаното от двата тима и той в нито един момент от мача не е вярвал, че гостите ще си тръгнат като крайни победители.

 
“Лесно е да обясня какво се случи: направихме два подаръка през първото полувреме. Напълно контролирахме мача през първите 30 минути. Показахме класа, психика и добра реакция след първия подарък. Съзадохме доста положения, а в същото време Манчестър без нито един шанс, без нищо ни вкара втори гол. Тогава всички си казахме: “Вкараха ни два гола без да атакуват”. Контролирахме мача и това бе необясним резултат. Вторият гол тотално преобърна хода на двубоя. През второто полувреме Юнайтед нямаше нито едно голово положение и аз чувствах, че те няма как да ни победят. Те го направиха, така че ги поздравявам, но… не знам дали сезонът е провален, не знам. Наистина ли очаквате да получите по-добър отговор само минути след края на мача? В този момент мога само да защитя моите футболисти, това е”, заяви Тухел.
 
Той бе попитан да коментира дузпата за Манчестър Юнайтед, с която гостите стигнаха до решаващия трети гол в края на мача.
 
“Да, аз съм за ВАР. Но според мен този удар не отиваше във вратата и при това положение няма основания да се отсъди дузпа. Смятам, че има нужда правилото за игра с ръка да бъде изяснено по-точно. Сега съдията може да тълкува положението по своя преценка, защото правилото не е написано достатъчно ясно”, смята германецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки