Чудодейният Оле се самоназначи!

Солскяер върна с усмивка вярата на „Театъра на мечтите“ и си заслужи постоянен договор

Чудодейният Оле се самоназначи!

Сърцата на всички фенове на Манчестър Юнайтед най-после забиха така, както преди оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън.

Един от бившите възпитаници на легендарния шотландец върна вярата и непримиримостта на „Олд Трафорд“.

Върна желанието и тръпката да се гледа мач, които преди това Жозе Моуриньо, Луис ван Гаал и Дейвид Мойс така упорито се опитаха да убият.

Оле Гунар Солскяер го направи с усмивка. Норвежецът зареди всички със своя позитивизъм още с пристигането си и го стори преди паметния реванш на „Парк де Пренс“, в който средната възраст на игралите за гостите бе 23,7 години.

Въпреки десетимата отсъстващи от състава си и домакинската загуба от ПСЖ с 0:2 в първия осминафинал на Шампионската лига, той не спря да повтаря, че Юнайтед има шанс и да дава примери с паметни обрати на отбора.

Същият този тим, който преди идването му бе разкъсван от скандали и изглеждаше примерен с един нулев сезон, а по думите на тогавашния си треньор Жозе Моуриньо се нуждаеше от чудо, за да е в топ 4 на английската Висша лига.

Е, чудото се случи! Убиецът с бебешкото лице за пореден път се оказа златна резерва за „червените дяволи“ и без всякакво съмнение си заслужи постоянен договор на „Олд Трафорд“.

Там, където дълги години  феновете припяваха познатия рефрен, че именно Оле ги прави щастливи, когато нещата не вървят, а сега отново го боготворят.

Това важи и за момчета като Мейсън Грийнууд, Тахит Чонг, Диого Дало, Скот Мактоминей и Андреас Перейра, защото те вкусиха от най-великото усещане – да ликуваш след късна драма на най-голямата сцена в Европа.

Всеки един от тези играчи със сигурност ще дава мило и драго за Оле, защото той им гласува доверие.

Няма нито един футболист, който да не се играе по-добре при него. За Пол Погба бе ясно, той имаше скандали с Моуриньо, но и сред останалите се вижда повече настроение и по-голяма увереност в играта.

Статистиката сочи, че Ромелу Лукаку вкарва гол или прави асистенция на всеки 76 минути след треньорската рокада, а преди това мнозина вече го бяха отписали.

Друг ярък пример е Андреас Перейра, който бе с основна вина за единия от головете на Бърнли при равенството 2:2 в края на януари, но продължи да получава доверие от Оле и му се отблагодари като даде началото за обрата срещу Саутхемптън в събота със страхотен гол за 1:1.

23-годишният бразилец не бе сред най-силните на терена срещу ПСЖ, но със сигурност няма да забрави жеста на Солскяер, който му вдъхна увереност още като го смени в мача с „виненочервените“, а и не го изостави в трудния момент.

Защото в крайна сметка всеки заслужава шанс, стига да има качества, а надали някой може да оспори, че Солскяер притежава такива. 

Видно е, че Алекс Фъргюсън помага със съвети, а и неговият бивш помощник Майк Фелан е сред асистентите на Оле, но най-важното е, че в „Театъра на мечтите“ отново вярват и мечтаят. 

Освен това, едно от футболните клишета гласи, че най-добрата оценка за работата на треньора  са резултатите, а тези на Оле показват 14 победи, две равенства и само една загуба. 

Тя обаче бе заличена по най-добрия начин и Юнайтед вече чака жребия за четвъртфиналите на Шампионска лига, а феновете – постоянния договор за Солскяер.

Емил Арсов, Novsport.com
Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки