Красен Кралев похвали организацията на Световното по шорттрек (СНИМКИ)

"Това първенство е важно за нас, защото ще ни помогне да натрупаме допълнителен опит за Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.", споделя министърът

Красен Кралев похвали организацията на Световното по шорттрек (СНИМКИ)

Министърът на маледжа и спорта Красен Кралев похвали органицазията на Световното първенство по шорттрек, което се провежда в "Зимния дворец" в столицата. Над 10 олимпийски и множество световни шампиони се състезават за отличията на леда в "Арена Армеец". 

 
"Шорттрекът е най-успешният ни зимен спорт благодарение на трите олимпийски медала, двете световни и седемте абсолютни европейски титли, спечелени от Евгения Раданова. Най-добрата ни състезателка в момента е нейната възпитаничка Катрин Маноилова, която спечели две бронзови отличия на Зимните младежки олимпийски игри в Лилехамер през 2016 г. За съжаление обаче Катрин получи контузия в главата на тренировка преди седмица и отпадна за индивидуалните стартове, но макар и невъзстановена участва в щафетата", отбеляза министърът.
 
 
"Провеждането на състезанието стана възможно, след като Национална спортна база ЕАД закупи ледена пързалка на стойност 340 000 евро, която бе използвана за пръв път за Световния шампионат по фигурно пързаляне за юноши и девойки през миналата година, а до старта на първенството по шорттрек беше поставена на стадион "Юнак" за ползване от гражданите и гостите на София. Пързалката ще бъде използвана и за бъдещите домакинства, които ще имаме в ледените спортове", каза още той. 
 
 
Министерството на младежта и спорта подкрепи организацията на Световното първенство по шорттрек с 550 000 лв. 
 
 
"Това първенство е важно за нас, защото ще ни помогне да натрупаме допълнителен опит при подготовката на кандидатурата и организацията на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.", категоричен е Красен Кралев.
 
 
 
"България вече се утвърди като добър домакин на състезания от най-висок ранг, които са страхотна възможност да рекламираме страната си пред целия свят", смята министърът.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки