ЦСКА мина "транзит" през Търново, остава в играта за титлата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Али Соу блесна с два гола и асистенция пред пълните трибуни на "Ивайло", 16-годишен дебютира за "армейците"

ЦСКА мина "транзит" през Търново, остава в играта за титлата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Един от претендентите за титлата в Първа лига ЦСКА победи с 3:1 като гост Етър в мач от 25-ия кръг на първенството. Пред препълнените трибуни на Стадион "Ивайло" двата отбора изиграха коренно различни две полувремена, като втората част определено донесе много емоции и добър футбол. 

Първото полувреме във Велико Търново не впечатли с нищо дошлите над 8 000 привърженици. Първият удар по посока на една от двете врати дойде чак в 11-та минута, дело на Тиаго. 

Чак след половин час игра Крум Стоянов отправи по-сериозен удар, който мина близо до вратата на ЦСКА, а малко по-късно Черниаускас отрази изстрел от дистанция на Сърмов. 

Цялата драма бе запазена за втората част, като още в 52-та минута Тиаго изпълни перфектно пряк-свободен удар, но нацели напречната греда на Иванов. Десет минути по-късно Малинов намери с остър пас Али Соу, но нападателят не успя да нацели топката. 

В 65-та минута дойде и първия гол в срещата, след като защитата в лилаво не се справи с балонно центриране и Али Соу "сви" топката към Жориньо, който на чиста позиция на сбърка за 0:1. Три минути след това Тиаго отправи опасен изстрел от малък ъгъл, който беше спасен, а в 69-та той и Али Соу комбинираха на двойно подаване, което изведе Соу в наказателното поле и той прати топката точно под напречната греда. 

Соу можеше да реши всичко в мача 15 минути преди края, но получил на чиста позиция около точката за дузпата не успя да преодолее Христо Иванов. Само шейсет секунди по-късно ЦСКА получи гол в своята врата, след като Венци Василев центрира към резервата Милчо Ангелов, а той свали с глава към Даниел Младенов, който разстреля Черниаускас от близка дистанция. 

Сякаш окрилени от попадението си търновци заиграха по-смело, но точно десет минути преди края на редовното време Тиаго стреля извън наказателното поле и отново разтресе гредата на домакините, но Али Соу беше на пътя на рикуширалата топка и оформи крайното 1:3. 

Така ЦСКА излезе отново на второто място с 54 точки - на три пред Левски и на две зад лидера Лудогорец, като двата отбора утре излизат един срещу друг в мач-рубикон за титлата в Първа лига. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки