2:0! Гросмайсторски Лудогорец смълча Герена! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Шампионите показаха познатото си лице, отказаха Левски от титлата

2:0! Гросмайсторски Лудогорец смълча Герена! (СНИМКИ+ВИДЕО)

В дербито на 25-ия кръг Левски загуби с 0:2 от Лудогорец като домакин пред препълнен стадион "Георги Аспарухов". 

Шампионите от Разград показаха по-стабилна и акуратна игра през цялата среща и заслужено си тръгнаха от столицата с пълен комплект точки. 

Срещата започна по-активно за гостите, които още в 6-та минута накараха Михайлов да спасява удар от дистанция на Юсеин. 

Само две по-късно Вандерсон се откъсна отляво и стреля, но излезлият Михайлов блокира изстрела, за да спаси вратата си от гол. В 10-та пък Сисиньо намери Кешеру с перфектно центриране, но ударът с глава на румънеца се отби в страничната греда. 

В 19-та минута Левски стигна до първото си по-опасно положение, когато Костов бе намерен в наказателното поле и веднага потърси Паулиньо, но Сисиньо изби топката от краката на съперника си в последния момент. 

Така се стигна до 21-та минута, когато Мартин Райнов загуби топката от Марселиньо в центъра на терена, атакуващият халф напредна към наказателното поле и ударът му прехвърли Николай Михайлов за 0:1. 

В 35-та минута Мариани пусна отличен пас по земя към Паулиньо, но крилото се размина на сантиметри от това да засече топката във вратата на Пламен Илиев. 

След почивката Лудогорец продължи да е по-опасният отбор на терена и в 52-та минута Вандерсон се откъсна зад защитата отдясно и стреля по диагонал, но топката мина встрани от целта. Малко преди да е изминал час игра пък Григоре засече с глава центриране от пряк-свободен удар, но и той не намери очертанията на вратата. 

Шест минути преди края Свиерчок можеше да реши всичко в мача, но ударът му по диагонал не бе достатъчно точен, вместо да потърси Яцек Горалски, който беше на чиста позиция. 

Вторият гол все пак падна във втората минута на добавеното време, когато Якуб Свиерчок изпълни бързо фаул, намирайки в наказателното поле Джоди Лукоки, който елиминира противников защитник и прати топката в мрежата за 0:2.

Така Лудогорец вече има 59 точки на върха и се откъсна на осем пункта пред Левски, който остава на третото място с 51 зад ЦСКА с 54.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки