Сензациите в пресата: Натанаел иска луди пари от Лудогорец, за да остане

Жеферсон отново се лекува в Бразилия, Божинов притесни Левски и още…

Сензациите в пресата: Натанаел иска луди пари от Лудогорец, за да остане

Сензациите в пресата днес, събота, девети март 2019 година:

„Тема спорт“: Яки пачки спират Натанаел за нов договор с Лудогорец
Левият бек на Лудогорец Натанаел Пимиента е много далече от подновяването на договора си с клуба. Настоящият контракт между двете страни изтича през лятото, а изгледи да бъде сключен нов няма. Причината е, че негови приближени са поискали близо 400 хиляди евро, за да бъде подписано споразумение. А Лудогорец засега няма намерение да плати такава сума. Твърди се, че Натанаел вече има представа и в кой чуждестранен клуб ще продължи кариерата си през лятото. 28-годишният ляв бек пристигна при разградчани през лятото на 2015 година. Със силните си игри той веднага се утвърди като несменяем титуляр. През изминалата есен Натанаел изигра 16 двубоя в Първа лига, в които вкара 1 гол. Той бе на терена в 2 срещи за Купата на България и общо 13 в евротурнирите - 4 в Шампионската лига и 9 в Лига Европа. След като по време на зимната пауза той отказа да продължи договора си, шефовете на клуба взеха решение бразилецът да не попада в групата за мачовете. Мястото му в лявата зона на отбраната пък бе заето от Антон Недялков, който през есента играеше в центъра на защитата. Подобна на Натанаел е и ситуацията с вратаря Ренан. Той е обвързан с клуба до края на годината, но не желае да подписва нов контракт. Това е и причината стражът да не попада в групата за мачовете. Титуляр под рамката е привлеченият през зимата национал Пламен Илиев, а негов дубльор - аржентинецът Хорхе Броун.

„Меридиан мач“: Жеферсон отново се лекува в Бразилия
Продължава неизвестността около един от титулярните футболисти на ЦСКА - Жеферсон. Мистериозна контузия мъчи бразилеца вече няколко месеца, като левият защитник закъсня за старта на подготовката, но пристигна контучен, готви се контузен и в момента отново е контузен. Жеферсон дори пак се е прибрал в родината си, за да продължи лечението си, твърди "Меридиан Мач". Той бе в Бразилия и през есента, когато също дълго време бе извън терените, след като получи хематом при сблъсък на последната тренировка преди първия мач с ФК Копенхаген. Жеферсон явно няма бъдеще на "Армията", а и самият футболист предпочита да се върне в Бразилия, след като не успя да се адаптира към европейския футбол. Явно ЦСКА и Жеферсон ще се мъчат до края на сезона, а след края му е много вероятно двете страни да разтрогнат по взаимно съгласие.

„Тема спорт“: Божинов притесни Левски

Нападателят на Левски Валери Божинов притесни спортно-техническия щаб. Той не излезе заедно със съотборниците си на вчерашната тренировка. Явно е, че травмата му в глезена се е възобновила. Това със сигурност означава, че Божинов ще бъде резерва в утрешния сблъсък с Лудогорец. Той се контузи в заключителните минути на мача с Витоша Бистрица, спечелен с 2:0. Заради травмата Валери пропусна следващите двубои с ЦСКА и Славия. Все пак се очаква той да бъде на пейката срещу разградчани. Живко Миланов тренира наравно с тима. Той ще попадне сред 18-те на Георги Дерменджиев за сблъсъка. Треньорът обаче все още не е решил дали да пусне 34-годишния десен бек като титуляр, или отново да гласува доверие на сърбина Милош Цветкович, който взе участие във всичките 4 пролетни срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки