Прогресът на ЦСКА при Любо Пенев става по-отчетлив

Тиаго отново е пълноценен, Али Соу се отличи за пореден път

Прогресът на ЦСКА при Любо Пенев става по-отчетлив

Двубоят Етър - ЦСКА създаде истин­ски празник за Велико Търново. По трибуните имаше много настроение. А играта, макар и да не впечат­ли през първото полувреме, не беше и лоша. След почивка­та на терена стана много по-интересно с оглед на това, че паднаха всички 4 гола, а и има­ше повече разнообразие в дей­ствията на отборите. Пър­вата част беше повече на из­чакване и проучване. Етър стоеше по-добре до почивка­та, като стигна до два опас­ни удара на Крум Стоянов и Сърмов.

През вторите 45 минути ситуацията на терена обаче се промени значително. ЦСКА заигра много по-офанзивно. Отборът се възползва от се­риозна грешка на Етър в защи­та, за да открие резултата. Оттам ЦСКА действаше с по-голямо настроение до края на срещата.

Прави впечатление, че и двата отбора се стремят да играят до голяма степен в сходен стил, а използват и ед­на и съща схема - 4-1-4-1. Зала­гат на спокойно и сигурно при­тежание на топката. Разлика­та дойде от това, че Етър имаше проблеми в защита. Подобни грешки не са обичай­ни за отбора, но има обяснима причина - отбраната не беше комплектувана в титулярния си вид поради липсата на Гълъ­бов. Оттам синхронът в за­щитата на Етър беше разкла­тен и се стигна до грешките.

Футболистите на ЦСКА трябва да бъдат похвалени точно защото усетиха слаби­те места на съперника и ги експлоатираха. Доста от играчите се отличиха. Добро включване като ляв бек напра­ви новото попълнение Нуно Томаш. Двама млади пък стар­тираха в отбрана в лицето на Турицов и Антов и те се представиха на ниво. Има какво да работят по отношение на изнасянето на топката. От друга страна, те почти не оставиха шанс на напада­телите на Етър. Добро впе­чатление направи и Бикел. При по-внимателно вглеждане ще се установи, че през него минаха много топки, а и отне доста пъти. Той е много гра­мотен технически и знае как да изнася кълбото, което е ценно качество. От друга страна, Енрике малко разоча­рова. Той започна активно срещата, но постепенно се загуби и не показа това, на ко­ето е способен.

ЦСКА се стреми да изгради стил с наситена средна линия, както и атаки по крилата. Ако на тези изпълнители им се оставят пространства, те могат да са много ефек­тивни и опасни. А Етър е от­бор, който играе футбол. Не се опитва да рита и да мачка физически съперниците, а за­лага на комбинации. Точно то­ва позволи на ЦСКА да разгър­не по-добре играта си в пред­ни позиции и да стигне до го­лови положения след почивка­та.

Безспорно за ЦСКА се отли­чи нападателят Али Coy. Той впечатли с борбеност и уме­ние да достига и печели спор­ни топки. Винаги се стреми да е в близост до завършека на атаката. Успяваше често да ангажира защитниците на Етър. Coy беше доста добре подкрепен и от Тиаго. Португалецът се чувства отлично на позицията зад нападателя. Вижда се, че при Любо Пенев Тиаго отново е пълноценен. Удари две греди, като при втората ситуация се стигна и до третия гол на ЦСКА. Ако му се оставят пространства да шутира, той носи голяма опасност, защото притежава отработен удар.

Любопитен момент е, че Антов стартира за сметка на Чорбаджийски. Вижда се, че Антов плува в свои води. Играе много ентусиазирано и се справя отлично и като опо­рен халф, и като централен защитник. В отбрана сякаш се чувства още по-комфорт­но. Има огромен потенциал и е логично да му се дава шанс. Любо Пенев подхожда смело в избора си на титуляри особе­но с Антов и Турицов, но два­мата младоци оправдаха доверието. Турицов също се представи добре, като се има предвид че срещу него дей­стваше доста нестандарт­ният Батрович, а и левият бек Крум Стоянов се включва­ше от дълбочина. Турицов обаче не остави много възможности на двамата, за ко­ето заслужава добра оценка.

Това, което ЦСКА търси це­ленасочено, е да създава опас­ности на скорост и през вто­рото полувреме срещу Етър те бяха налице. Успехът е за­служен и загатва за прогрес в играта. Отборът постигна стратегическа победа в бит­ката за титлата срещу се­риозен опонент. Няма съмне­ние, че в края на сезона ЦСКА ще бъде там, където му е мя­стото. Вече опира до много фактори дали ще е на върха или в подстъпите. Стартът на пролетта беше неубеди­телен, но за това си има обяс­ними причини. Работата на Пенев обаче вече дава резул­тати и ЦСКА неминуемо ще е в битката за титлата до края.

Георги Василев-Гочето, "Тема Спорт"

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки