Никодимов: ЦСКА трябва да набере инерция за Лудогорец

Нападението вече влезе в час, но в средата на терена нещата още не ми харесват, допълни Паро

Никодимов: ЦСКА трябва да набере инерция за Лудогорец
Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов заяви, че предстоящите две домакинства - на Берое от последния редовен кръг и след това в първия от плейофите, в който тимът може да срещне пак заралии или Черно море, са добра възможност да бъде набрана инерция преди четвъртфинала за купата с Лудогорец в началото на април. Червените са в серия от два успеха - над Септември Сф (5:1) и Етър (3:1).
 
"Показаното през второто полувреме с Етър ми хареса. През първата част тактиката трябваше да се спазва - да приспиш противника. Но понякога такова приспиване може да ти струва и скъпо - да приспиш и себе си. Като ти вкарат един гол и се наредят отзад - няма връщане.
 
В последните два мача бяха вкарани 8 гола, което не е малко, но все пак е с отбори от долната половина на класирането. Така трябва да е и в първата шестица. Сега ни чака такъв двубой с Берое. Момчетата трябва да внимават заралии да не си го изкарат на нас, след като паднаха от Витоша.
 
Отпуснеш ли се, става лошо. Сега, ако се вземат и следващите два двубоя, ще се набере инерция преди мача с Лудогорец за купата. Това няма да е лошо за самочувствието на играчите. Дано да стане. Защото само с пожелание няма как да се случи. Те и Левски имаха голямо желание да бият Лудогорец, но видяхме какво се случи", каза Паро.
 
"Нападението вече влезе в час, добро е. В средата на терена нещата още не ми харесват. Трябва да се действа по-бързо, по комбинативно. Халфовете да поемат по-голяма отговорност. Да започнат да вкарват и те. Да влизат от задна позиция. Да помагат на атаката", добави Никодимов.
 
Той говори и за младите играчи в тима. "Антов и Турицов ми харесват. Турицов записа няколко поредни мача вече. Момчето го хвърлиха направо в клетката с лъвовете на дербито с Левски, но той не се уплаши. Да продължават така", добави славният наставник на ЦСКА.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки