НЕУДЪРЖИМ! Цар Кристиано отново пренаписа историята на Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо класира Ювентус за четвъртфиналите с паметен хеттрик срещу Атлетико в Торино

НЕУДЪРЖИМ! Цар Кристиано отново пренаписа историята на Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига след паметен успех с класическото 3:0 в реванша срещу Атлетико Мадрид.

Над всички в Торино бе мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо, който записа осмия си хеттрик в турнира и се изравни с Лионел Меси от Барселона по този показател.

Той обаче държи куп рекорди в Шампионската лига, тъй като има и най-много голове (124), включително във финалите, а и отбелязани от свободни удари, от дузпи, с глава и освен всичко е над всички по асистенции в надпреварата, която е печелил пет пъти (по-малко само от Франсиско Хенто, вдигнал трофея шест пъти с екипа на Реал Мадрид в периода 1953-1971 година).

Иначе своя мач №500 за Ювентус изигра Джорджо Киелини, а италианският първенец очаквано започна по-агресивно срещата и веднага след началния сигнал се настани в половината на съперника. 

Първата добра възможност за домакините дойде в третата минута, когато удар на Блес Матюиди бе избит в корнер от Ян Облак.

След последвалото центриране се стигна до истински карамбол, при който Кристиано Роналдо изби топката от Облак и после Киелни я прати в мрежата, ала холандският арбитър Бьорн Кайперс отсъди нарушение и не зачете попадението.

Натискът на Юве обаче продължи, докато Атлетико разчиташе предимно на контраатаки.

„Дюшекчиите“ отправиха първия си удар към вратата на „бианконерите“ в 22-ата минута, ала изстрелът на Коке от средна дистанция премина над целта. 

Отговорът на Юве дойде малко по-късно. 

В 25-ата минута Кристиано откри резултата, след като засече с глава центриране на Федерико Бернадески и затвърди традицията да вкарва на Атлетико.

В добавеното време на първата част Алваро Мората можеше да изравни с глава, но не улучи вратата от близка дистанция.

Така почивката дойде при резултат 1:0 в полза на домакините. 

Второто полувреме започна така, както и първото - Юве се хвърли в атака, а още след първата Кристиано можеше да запише и асистенция, но защитник на Атлетико изчисти центрирането му точно преди Марио Манджукич да го засече.

Секунди след това Роналдо вкара второто си попадение в срещата! 

В 49-ата минута негов изстрел с глава затрудни максимално Ян Облак, а технологията на голлинията показа, че гол има и Ювентус изравни общия резултат до 2:2. 


Така Кристиано реализира за 18-и път в последните си 14 участия във фазата на елиминациите в Шампионската лига и вече има 23 точни удара в 36 мача за Юве, като в тях направи и 10 асистенции. 

Атлетико пък се превърна във втория любим съперник на португалеца, който е с 25 гола в 33 мача срещу „дюшекчиите“, като повече е вкарал единствено на Севиля – 27.

След това наставникът на домакините реши да рискува и пусна в игра още двама нападатели в лицето на Пауло Дибала и Мойс Кийн.

Последният можеше да се превърне в герой в 82-ата минута, когато след пас на Киелини остана сам срещу вратаря, ала стреля покрай целта.

Ключова за изхода на сблъсъка се оказа 85-ата минута, защото тогава Бернадески бе съборен в пеналта след страхотен индивидуален рейд и реферът отсъди дузпа.

Зад топката застана Роналдо и с мощен шут я прати в мрежата, за да оформи своя хеттрик и крайното 3:0, благодарение на което Юве продължава напред с общ резултат 3:2 и вече чака съперника си за четвъртфиналите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Касерес, Бонучи, Киелини, Спинацола, Бернадески, Емре Джан, Пянич, Матюиди, Манджукич, Роналдо;

АТЛЕТИКО: Облак, Ариас, Хименес, Годин, Хуанфран, Коке, Родриго, Саул Нигес, Лемар, Гризман, Мората;



ЮВЕНТУС - АТЛЕТИКО МАДРИД 3:0 (3:2 общ резултат)

1:0 Кристиано Роналдо 27'
2:0 
Кристиано Роналдо 49'
3:0 Кристиано Роналдо 86', дузпа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки