ИСТОРИЧЕСКО: Владимир Илиев спечели сребро на Световното по биатлон! (ВИДЕО)

Българинът допусна само една грешка в индивидуалния старт на 20 км

ИСТОРИЧЕСКО: Владимир Илиев спечели сребро на Световното по биатлон! (ВИДЕО)

Владимир Илиев направи феноменално състезание и спечели сребърен медал в индивидуалния старт на 20 км от световното първенство по биатлон в Йостерсунд, Швеция. Българинът порази 19 от общо 20 мишени и финишира на 1:08.7 мин. след шампиона Арнд Пфайфер. Германецът, който беше перфектен в стрелбата, отказа конкуренцията с време от 52:42.4 мин. Трети се нареди Тарей Бьо (Норвегия). Той изостана само с 4 десети от Илиев.

 

След тежкия и колеблив сезон с противоречиви резултати в Световната купа, Илиев, който след няколко дни ще навърши 32, постигна върха в кариерата си. Това се слечва две години, след като той спечели и първа европейска титла за България в мъжкия биатлон.

 

Медалът е първи при мъжете от световни първенства. Досега най-добрите постижения принадлежаха на Владимир Величков, който е два пъти пети. Иначе при жените сребро има Цветана Кръстева от 1989 година. Ива Шкодрева през 1991-а и Екатерина Дафовска през 1995-а и 1997-а пък спечелиха бронзови медали.

Великолепно в днешното състезание се представи Димитър Герджиков. Той също направи само една грешка и завърши 21-и на 3:42,3 минути зад Пайфер. Краси Анев, който преди седмица стана Европейски шампион в същата дисциплина, пък е 27-и с 2 грешки и изоставане от 4:13,3.
 
Четвъртият ни представител Антон Синапов направи 6 грешки до трета стрелба и не завърши състезанието. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки