ЦСКА излиза срещу Берое за нова голеада

Пинто няма да започне в 3-ти пореден мач, заралии не успяха да картотекират Меледже

ЦСКА излиза срещу Берое за нова голеада
ЦСКА посреща сериозно разклатения Берое днес от 17:45 часа. Двубоят ще е от последния 26-и кръг на редовния сезон и ще определи програмата на двата тима в плейофите.
 
В случай, че червените вземат поне точка, те ще завършат втори и в началото на април ще имат два последователни мача срещу Лудогорец в Разград - първо за купата, а след това и за първенството. ЦСКА ще гони нова голеада на "Армията" след 5:1 над Септември в последното си домакинство.
 
Берое пък ще опита да спре или поне да потуши за кратко кризата. Зелените загубиха последните си 2 мача с 1:4 от Локо Пд и 0:1 от Витоша в Стара Загора. Второто поражение отприщи скандирания "Оставка!" към треньора Александър Томаш. По-рано през седмицата част от феновете излязоха и с остра декларация срещу наставника, чрез която отново го призоваха да сдаде поста. Показателно е, че за мача с ЦСКА привържениците на Берое не успяха да организират екскурзия, тъй като не е имало дори 20 желаещи да пътуват.
 
В исторически план заралии играят изключително трудно в гостуванията си на червените, като имат само един успех - през пролетта на 2015-а. А с оглед тежката програма на тима, ситуацията тепърва може да се влоши още повече. В случай, че завърши 5-и, а ЦСКА 2-и, Берое отново ще гостува на "Армията" в първия кръг от плейофите. Веднага след това ще е домакин на Левски.
 
Червените имат по-малко кадрови проблеми за днешния двубой, но все още не могат да разчитат на пълноценен състав. Извън сметките остава левият бек Жеферсон, който на този етап не е възстановен. Лясков вече е на линия, по-добро е състоянието и на Пинто, но и двамата няма да са титуляри днес. Португалецът в 3-а поредна среща ще остане извън 11-те. Любо Пенев заяви, че Пинто е бил контузен и затова не е попаднал в групата за Етър.
 
За първи път тази пролет ЦСКА ще повтори изпълнителя си отляво в отбрана - както срещу Етър, така и сега в зоната ще действа Нуно Томаш. В двубоите при Любо Пенев досега бяха използвани 5-ма отляво - Бикел, Перейра, Лясков, Стойчо Атанасов и Томаш.
В стартовия състав спрямо Етър се очаква една промяна - по десния фланг на атаката, където действаше Жоржиньо. Опции за негов заместник са Джеси и Евандро, като първият има по-големи шансове. ЦСКА вече 18 поредни кръга не е излизал с една и съща стартова 11-ка в два поредни мача.
 
В Берое проблемите са добре познати. Наказани са Охене и Бандаловски. Бившият капитан на армейците ще изтърпи санкцията си в този кръг, докато ганаецът пропуска и първия мач от плейофите. Аут до края на сезона заради контузии са Георги Ангелов и Вандерсон. Клубът още не е картотекирал привлечения в четвъртък халф Яя Меледже.
 
Заради кадровите проблеми в групата на Берое отново попаднаха трима тийнейджъри - 16-годишният халф Никола Маринов, 17-годишният нападател Георги Маджаров, който заменя връстника си Мартин Маринов, и 17-годишният защитник Стоян Иванов.
 
В състава се очаква поне една промяна след посредственото представяне срещу Витоша. Извън титулярите ще остане Иван Минчев, а вместо него ще стартира Владимир Гаджев. Берое и ЦСКА ще играят в една и съща схема - 4-1-4-1. Интересно е дали на мача ще присъства Димитър Бербатов. Нападателят получи покана от ЦСКА да се завърне на терена преди около месец. Начело на заралии пък са близките му приятели още от годините на "Армията" Томаш, Мирчев и Кючуков.
 
Температурата при старта на мача ще е около 15 градуса, а кампанията "С деца на мач" отново е в действие и всеки фен до 14 г. може да влезе безплатно.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки