Джарета: ЦСКА е нещо като Ювентус за Италия

"Тази година ЦСКА може да стане шампион, можем да прекъснем серията на Лудогорец"

Джарета: ЦСКА е нещо като Ювентус за Италия

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори навръх рождения си ден пред медиите в Италия за ситуацията в българския клуб. Италианецът изрази задоволството си от културата в столичния клуб, а също така оприличи ЦСКА като „Ювентус” в Източна Европа.

„Харесва ми много, тъй като всички в клуба „дишат” с футбола. ЦСКА е най-големият отбор в България и един от грандовете в Източна Европа. Нещо като Ювентус за Италия. Чувствам се чудесно и знам, че имаме добра платформа за развитие. Тази година ЦСКА може да стане шампион, но има много мачове, тепърва влизаме в плейофна фаза. В последните седем години Лудогорец е шефът в България, но ние имаме екип, който е способен да прекъсне тази серия”, сподели Джарета пред Arenanapoli.

„Българският футбол израства последните четири-пет години, тъй като има много чужденци от Испания, Бразилия и Португалия. Същевременно има доста треньори то чужбина, които влагат знанията си в ежедневната работа”, довери още Кристиано Джарета.

Италианецът говори и за най-добрия си удар, откакто се занимава с менажирането на футболистите. „Помня, когато бях в Новара, че доведох Бруно Фернандеш за 20 хиляди евро. Днес той е най-добрият футболист в португалското първенство. Знам също така, че следващото лято му предстои трансфер във Висшата лига на Англия”, завърши директорът в ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки