Михаил Вълчев: Георги Дерменджиев правилно използва рязък тон

Треньорът трябва да подобри формата на играчите в халфовата линия, допълни спецът

Михаил Вълчев: Георги Дерменджиев правилно използва рязък тон
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира пред "Тема спорт" първите двубои на сините под ръководството на Георги Дерменджиев. Той сподели, че няма голяма промяна в играта на тима, но е нужно още време на треньора. Вълчев направи съпоставка за работата на Дерменджиев в Лудогорец и сега в Левски.
 
"Прави ми впечатление, че няма сериозна промяна в играта на отбора в първите мачове под ръководството на Георги Дерменджиев. Това се видя най-вече в двубоя срещу Лудогорец. За мен е правилен изборът му на състав и смените, които извършва по време на мачовете. Най-вероятно, както и той сам сподели, действа добре психологически на футболистите. Но като че ли, особено в последния мач с Лудогорец, играчите бяха малко превъзбудени и не успяха да покажат добра игра или явно това са им възможностите.
 
Дерменджиев не може да промени всичко веднага с магическа пръчка. Може би се опитва, но залага на същата схема, както и Славиша Стоянович. Това са футболистите, на които може да разчита, и дано да успее да ги вдигне за борбата в плейофите. Трябва да подобри формата на играчите в халфовата линия - Райнов, Тиам и Мариани. Швейцарецът показа някой добри неща, но мисля, че от там идват бедите за тима.
 
Също така подобрение трябва да има и в централните защитници - Яблонски и Рейш, защото там не са много добре нещата. Това, което прави впечатление в момента при Дерменджиев, е, че все още няма видима промяна, говоря за нивото и качеството на играта", сподели Вълчев.
 
"Въпреки че с Лудогорец спечели титлата и игра в Шампионската лига, винаги съм казвал, че в Левски и ЦСКА е съвсем по-различна работата. Мисля, че Дерменджиев ще се справи на Терена". Бъдещето ще покаже. Напрежението е голямо, макар че след загубата на шансовете за титлата то спадна малко. Сега ще може по-спокойно да работи и защо да не наложи някой нов играч, например от младите. В тази насока е no-освободен и трябва да го направи", добави още той.
 
Михаил Вълчев говори и за действията на играчите след загубата от Лудогорец и реакцията на Дерменджиев след тях: "Всеки треньор е против това, даден футболист да прави разбор на играта на отбора в медийното пространство. По-добре е с думи да стимулира тима си. Но критики от играчите не би трябвало да има и трябва да последва някакво наказание за футболиста.
 
Дерменджиев правилно се обърна с по-рязък тон, но не знаем дали се е запознал добре с характерите на всичките си футболисти. Логично е да се скара малко. Тези футболисти да не са чак толкова големи звезди, че да не поемат критики, особено когато не играят добре. Вече, ако Дерменджиев бе в Лудогорец в такава позиция, не знам, може би по друг начин щеше да реагира. А сега и публиката ги подкрепя. Пак ще се върна в нашето време. Сега, когато подадеш пас на 30 метра, хората ти пляскат, а преди, като ритнеш топката малко встрани от вратата, те освиркват. Имат подкрепата от публиката и ръководството", заяви бившият нападател на сините.
 
"В плейофите дано да видим Левски в по-добра светлина и да запише добри победи. Сините трябва да се борят за второто място, за да избягат от бараж за Лига Европа, ако Лудогорец спечели титлата и купата. Дано Дерменджиев да заложи на по-атрактивна и атакуваща тактика. Очаквам това от Левски - да атакува, да покаже добри игри и да побеждава", заяви Вълчев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки