Локо Пловдив прегази Витоша в последния мач от редовния сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Смърфовете" удариха с класическото 3:0 "бистришките тигри"

Локо Пловдив прегази Витоша в последния мач от редовния сезон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив Пловдив завърши реводния сезон с успех. Момчетата на Бруно Акрапович надделяха над Витоша Бистрица с 3:0 като гост в София в среща от 26-ия кръг на Първа лига (последен от редовния сезон).

Това бе трети пореден успех за "смърфовете" - след тези над Берое (4:1) и Дунав Русе (4:1), в последните три кръга на шампионата.

По веднъж гол през втората част за пловдивчани реализираха Един Бахтич (66'), Димитър Илиев (83') и резервата Ален Ожболт (90').

Витоша завърши срещата с 10 души, след като в 33-ата минута Михаил Милчев получи директен червен картон за нарушение срещу измъкващия се сам срещу вратаря на домакините Един Бахтич.

След тази победата "черно-белите" вече са 8-ми с 35 точки, докато Витоша е 11-ти с 25 пункта.



Първата част бе бедна откъм опасни положения. В 6-ата минута Един бахтич центрира от малък ъгъл от свободен удар. Топката падаше под гредата на вратата на Витоша, но стражът Християн Василев изби в корнер с една ръка. След ъгловия удар не последва нищо опасно за домакините.

В 21-ата минута Четин Садула се добра до топката пред наказателното поле на Локомотив Пд и стреля силно с десния крак по диагонал, но Мартин Луков внимаваше и улови.

В 33-ата минута Витоша остана с 10 души. Червен Димитър Илиев намери с пас в дълбочина Един Бахтич, който се измъкваше само срещу вратаря на домакините, но той бе повален с груб фаул от Милчев. Съдията не се поколеба и изгони Михаил Милчев.



Прекият свободен удар, на около 20 метра фронтално от вратата на Витоша, бе изпълнен от Димитър Илиев, който изпрати топката както над стената, така и над вратата на съперника.

В 47-ата миунта Петков Цанков открадна топката от играч на Локомотив Пд в средата на терена, спечели над 20 метра с топка в крака и стреля силно, но Луков улови.

Втората част започна с добър шанс за домакините. В 48-ата минута подаване от свободен удар отдясно качи топката на главата на Румен Гьонов, който насочи към вратата на Локомотив Пд, но неточно и кълбото премина в аут.



В 56-ата минута Димитър Илиев се измъкна зад защитата на Витоша, чукна си топката встрани покрай стража Василев, но тя избяга в аут. Остана съмнение за контакт между ръцете на вратаря и краката на Илиев, но самият "черно-бял" играч не падна на земята, а продължи да гони кълбото.

В 66-ата минута дойде и първият гол за гостите. Един Бахтич откри резултата за "смърфовете". Първо, акция отдясно позволи на Буна да извади на дузпата, откъдето Илиев стреля, но бранител на Витоша изчисти. Топката излезе в тъч, но кълбото бе бързо вкарано в игра и изсипано на далечна греда. Там Аралица комбинира с Буна вдясно от себе си. Вторият пусна успореден пас с полувисока топка към далечна греда, където Един Бахтич бе оставен сам и от няколко метра даде аванс на гостите.



В 75-ата минута Петков Цанков стреля от воле от границата на наказателното поле, но кълбото прелетя в аут. 4 минути след това Димитър Везалов шутира от дистанция, но право в ръцете на Християн Василев.

7 минута преди края на двубоя Локомотив Пд се добра до нов гол. Пас от дълбочина намери резервата Ален Ожболт зад защитата на Витоша. Словенецът излезе сам срещу вратаря на съперника и опита да го прехвърли, но опитът му никак не сполучи и той чукна топката по земя покрай Християн Василев. Все пак с доза случайност кълбото се претърколи към придвижилия се напред Димитър Илиев, който на празна врата удвои аванс на своя тим.



Точка на спора сложи резервата Ален Ожболт за крайното 3:0. Нападателят се добра до топката след грешно изчистване на Християн Василев, напредна с топка в крака, размина стража и на празна врата реализира финалния гол за своите.

СЪСТАВИ:


Витоша: Василев, Гочев, Кочилов, Садула, Гьонов, Цанков, Милчев, Купенов, Котев, Лазаров, Христов

Локомотив:
Луков, Петрович, Везалов, Езе, Буна, Цветанов, Банович, Ангелов, Бахтич, Илиев, Аралица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки