Сензациите в пресата: Ел Маестро разиграва ЦСКА

Черно море предлага нов договор на Илиан Илиев, Дунав реди контрола с Астра Гюргево

Сензациите в пресата: Ел Маестро разиграва ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 16 март:

 

„Меридиан мач”: Ел Маестро разиграва ЦСКА

 

Нестор Ел Маестро продължава да върти ЦСКА. Сърбинът все още е старши треньор на тима по документи, след като отказва да разтрогне договора си, настоявайки за огромно обезщетение за предсрочното му прекратяване. Поради тази причина Любо Пенев вече около месец се води помощник-треньор, което в един момент може да създаде солидни проблеми за клуба. Ето какво каза Пенев по този казус: 

„Мисля, че не е толкова важно. Стояне (б.р. - Стоян Петков, който е в международния отдел на клуба), как вървят нещата?! Не знаем. Изчакваме. Не ме притеснява този бадж. Това е най-малкият ми проблем. Този казус ще бъде решен рано или късно", обясни Пенев.

 

„Тема спорт”: Черно море предлага нов договор на Илиан Илиев

 

Черно море ще предложи нов договор на Илиан Илиев. Специалистът изпълни целта - влизане в първата шестица. Отделно моряците са на четвъртфинал за Купата на България, където срещат Ботев Пд в Коматево. Настоящият контракт на старши треньора е до лятото. Шефовете на варненци искат наставникът да продължи започнатото и да доразвие тима си. Илиан Илиев подписа с Черно море през декември 2017-а, като замени на поста Емануил Луканов. През миналия сезон варненци останаха седми и играха бараж за Лига Европа срещу Левски на „Герена", който обаче загубиха. През този те биха на "Тича" сините, ЦСКА и Лудогорец. През зимата името на специалиста се завъртя за нов наставник на Лудогорец, но самият Илиев отрече. "Не е имало никакви разговори между нас. Ако ръководството на Черно море ме остави, със сигурност оставам до лятото", категоричен бе Илиев в края на февруари.

През ноември миналата година се появи информация за оферта към него от клуб от елита на Саудитска Арабия. "Те искаха веднага да съм там, а няма как да оставя отбора в този етап на шампионата. Ако офертата беше дошла в края на сезона, когато има възможност за реакция, щяхме да го обсъдим", каза Илиев тогава. Така той продължи да води моряците. От ръководството на Черно море са доволни от работата на специалиста и са категорични, че искат той да я продължи и през следващата кампания. Развитие се очаква в най-скоро време.

 

„Тема спорт”: Дунав реди контрола с Астра Гюргево

 

Спортно-техническият щаб на Дунав Русе реди контрола с елитния румънски Астра Гюргево за паузата в шампионата. Спарингът ще е на 22 или 23 март, като днес се очаква да има по-голяма яснота. Мачът най-вероятно ще е отвъд Дунав. След първия кръг от плейофите в Румъния Астра е пети. Такъв двубой трябваше да има през ноември, но тогава двата клуба не се доуточниха за детайлите. 

Защитникът Илия Мунин е възстановен от контузията си и е на разположение на отбора. Друг краен бранител Самуел Инкоом все още работи върху подобряване на формата си, но се очаква в неделя срещу Черно море да запише минути. Именно отбраната се оказва слабото звено за русенци през пролетта.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки