Сензациите в пресата: В щаба на Левски недоволни от Жерсон Кабрал, привикват го на разговор

Водещи шотландски клубове следят Coy, Дунав (Русе) уреди контрола с Астра (Гюргево)

Сензациите в пресата: В щаба на Левски недоволни от Жерсон Кабрал, привикват го на разговор

Най-интересните теми от българската преса днес, 19 март:

 

„Тема спорт”: В щаба на Левски недоволни от Жерсон Кабрал

 

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев ще привика на разговор крилото Жерсон Кабрал. Причината е, че формата на холандеца падна драстично. В последните два двубоя 28-годишният футболист е неузнаваем. Той бе един от най-слабите на терена в домакинството на Лудогорец (0:2) и при гостуването на Верея (4:3). В последния двубой Жерсон бе и първият заменен. Той напусна игрището в 58- ата минута, като неговото място на десния фланг на атаката зае дебютантът Еркебулан Сейдахмет.

Кабрал е важна част от състава този сезон. Той има на сметката си 8 гола и седем асистенции. По полезни от него са били единствено Станислав Костов (19 гола) и Давиде Мариани (9 гола и 8 асистенции).

Дерменджиев ще иска да разбере на какво се дължи фактът, че Кабрал демонстрира сериозно отстъпление от показаното през есенния полусезон, както и от първите срещи през пролетта. Една от причините може да е, че договорът на играча изтича през лятото. През тази и следващата седмица ще бъдат водени разговори с него и агента му за удължаване на споразумението. Малко вероятно е обаче той да остане през следващия сезон, защото сините няма как да му предложат увеличение на заплатата. Напротив, те може да поискат тя да бъде намалена.

 

„Тема спорт”: Водещи шотландски клубове следят Coy

 

Нападателят на ЦСКА Али Coy е попаднал в полезрението на водещи шотландски клубове. Той е впечатлил с головете си през пролетния дял. Гамбиецът се наложи като избор №1 на върха на атаката при Любо Пенев и се открои с 6 попадения в първите 6 срещи. Скаути на британските тимове вече са започнали да следят изявите на Coy и ще го правят поне до края на сезона. През зимата ЦСКА придоби правата му от Киево, след като беше преотстъпен през есенния дял. Едва ли обаче клуб, различен от местните грандове Рейнджърс и Селтик, ще може да си позволи да го закупи.

24-годишният Coy замества успешно продадения в Китай Мауридес, като от началото на сезона има общо 18 мача и 9 гола в елита, а вкара 3 пъти и за купата. Гамбиецът обаче още не е настигнал Мауридес, който реализира общо 13 попадения във всички турнири. Coy отказа покана от Гамбия в паузата. Той е изтъкнал лични причини за решението си. Така нападателят ще се готви с отбора в Панчарево. Играчите са в двудневна почивка - вчера и днес, а от сряда подновяват занимания. ЦСКА няма да играе контрола в паузата.

 

"24 часа": Дунав (Русе) уреди контрола с Астра (Гюргево)

 

Дунав (Русе) ще изиграе контролна среща срещу румънския клуб Астра (Гюргево). Мачът ще се състои на 23 март в съседния румънски град и е с начален час 12.30 часа. Очаква се десетки русенци да посетят Гюргево и да наблюдават своите любимци срещу силния румънски тим. Отборът на Астра има една титла на Румъния от сезон 2015-2016 г., а предишния е вицешампион и носител на Купата на северната ни съседка. В момента тимът се движи на пето място в първенството на Румъния. На 13 октомври миналата година Дунав гостува на Астра и загуби с 0:2. Това беше и един от първите мачове на русенци под ръководството на Людмил Киров. Дунав получи по един гол през двете полувремена, но след почивката стоеше напълно равностойно и дори на моменти превъзхождаше своя съперник. От три години насам шефовете на русенския тим се ориентираха за контроли с отбора от Румъния. Нивото на футбола на север от Дунав е по-високо от българското първенство, вложени са повече пари в стадионите. Дунав изигра престижни контроли срещу Астра, Динамо Букурещ и други състави от северната ни съседка, като началото бе поставено по времето на Веселин Великов.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки