1:1! България започна битката за Евро 2020 с равенство в луд мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Тодор Неделев от дузпа спечели точката за националите ни, Ивайло Чочев напусна с тежка контузия

1:1! България започна битката за Евро 2020 с равенство в луд мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

България стартира квалификациите за Евро 2020 с равенство 1:1 срещу Черна гора при домакинството си на Националния стадион "Васил Левски".

"Трикольорите" изиграха едно много добро първо полувреме, а през втората част отлична индивидуална игра на Мугоша и страхотният тази вечер вратар на "червените" Петкович бяха напът да отмъкнат победата за гостите преди Тодор Неделев да отбележи от дузпа за крайния резултат. 

Първата част определено бе за националите ни, като още в 8-та минута Неделев стреля опасно от дъгата на наказателното поле, а последвалият рикошет можеше да се окаже ключов ако Галин Иванов не бе закъснял малко за топката. 

Малко след това центриране на Спас Делев намери Неделев, но шутът на халфа бе изчистен в корнер. В 18-та минута пък се откри и отлична възможност пред Черна гора, след като Иванич се освободи очи в очи с Михайлов, но нашият страж успя да избие топката. 

В 31-та минута Петкович отново спаси вратата на гостите, след като изби коварно тупнала топка след центриране от пряк-свободен удар. 

След почивката обаче Черна гора смълча трибуните, след като Мугоша проби отдясно, преодоля първо Божиков, след това и Занев, а след това прати неспасяем диагонален удар, за да открие резултата. 

В следващите минути черногорците заиграха още по-опасно и в 61-та Иванич се освободи отлично след двойно подаване, но ударът му по диагонал мина на сантиметри от страничния стълб на Михайлов. Лошите новини за нашия отбор не спираха и в 68-та минута Ивайло Чочев влезе в тежък сблъсък с противников състезател, при който халфът на Палермо получи тежка контузия на дясното коляно и със сълзи на очи бе изнесен от терена на носилка. 

След ново отлично спасяване на Петкович срещу Ивелин Попов се стигна до 81-та минута, когато Станислав Костов бе съборен около линията на наказателното поле и съдията отсъди наказателен удар. От бялата точка Тодор Неделев бе безпогрешен и върна равенството на таблото. 

В следващите минути националите ни показаха много добра игра и желание за пълен обрат, но удар на Страхил Попов извън наказателното поле мина над вратата, а отлично включилият се Мартин Минчев получи отдясно и отправи страхотен шут по диагонала, но той мина на сантиметри от целта. В самия край пък Болйевич можеше да измъкне трите точки за гостите, но останал сам срещу Михайлов нашият страж спаси точката за България с отлично спасяване. 

В понеделник националният ни отбор гостува в Прищина на Косово за първото си гостуване от квалификациите за Евро 2020. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки