1:1! България оцеля в ада в Косово (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фантастичен Ники Михайлов и гол на Божиков запазиха шансовете ни за Евро 2020

1:1! България оцеля в ада в Косово (СНИМКИ+ВИДЕО)

България завърши наравно 1:1 при визитата на Косово във втория си мач от Квалификационна група А за Евро 2020. Гостуването се оказа тежко за нашия национален отбор, като домакините показаха много твърда и бърза игра, която на няколко пъти постави под напрежение защитата в бяло. 

Втори пореден много добър мач направи вратарят Николай Михайлов, който след ключовите спасявания срещу Черна гора, днес също се отличи с няколко парирани опасни удара, които опазиха вратата му от повече голове. 

Срещата в Прищина започна с домакински натиск, който се отчете още в 9-та минута, когато Рашица бе изведен зад гърба на българската защита, заобиколи Михайлов и стреля към опразнената врата, но Недялков бе на място, за да спре този изстрел с шпагат. 

Десет минути по-късно се разпалиха и искри между футболистите, след като първо Рахмани изблъска без топка Малинов, а малко след това Войвода влезе много остро в краката на Спас Делев и Недялков реши да потърси обяснение от своя опонент. 

Малко след половин час игра Целина получи топката на дъгата на наказателното поле и пробва висок изстрел, но Михайлов бе на място и спаси перфектно. 

Така се стигна до 39-та минута, когато Тодор Неделев изпълни корнер отдясно на вратата на Косово, който намери Васил Божиков и централният ни защитник без отскок само насочи топката в левия ъгъл на Мурич за 0:1. 

Веднага след гола си нашите национали се събраха около резервната си скамейка и капитанът Ивелин Попов вдигна фланелката на Ивайло Чочев, изразявайки за пореден път подкрепата на отбора към контузилия се полузащитник на Палермо в предишната среща с Черна гора. 



Минута преди да изтече редовното време на първата част отново Михайлов успя да спаси, след като Рашица получи в наказателното поле и отправи мощен изстрел от десетина метра, който срещна тялото на нашия страж. 

След почивката България имаше отличен шанс да поведе с 2:0, но след като Спас Делев пресече пас в защитата на Косово, топката стигна до Славчев, който потърси с успореден пас Малинов, а неговият шут от движение бе блокиран от противников защитник. 

Три минути по-късно късметът бе на страната на нашия национален отбор, след като Муричи получи пас в наказателното поле и стреля ниско по земята, но ударът му срещна дясната греда на Николай Михайлов.

Бернард Каландес направи две бързи смени, които веднага дадоха резултат, когато в 61-та минута Женели получи отляво, напредна към средата на терена и с хубав фалцов удар от над 20 метра прати топката в далечния ъгъл за 1:1. 

Голът даде допълнителна увереност на Косово, но защитата в бяло успя да се справи с предизвикателствата пред Михайлов. В заключителните минути Косово продължи да е по-активният отбор и в 87-та минута се стигна до напрегнат момент, в който домакините получиха пряк-свободен удар на добра позиция, но ударът на Женели мина на сантиметри от целта. 

В първите секунди на продължението Загрова получи в накзателното поле и стреля без подготовка, но ударът му бе спасен от Михайлов, който отново показа отличен рефлекс. 

Така България събра две точки от първите си два мача в квалификациите, оставайки на второто място в групата зад лидера Англия, който вече има шест точки и вече се откъсва пред останалите си съперници в групата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки