Стойчо Стоилов: Любо е сред иконите на ЦСКА, но не е магьосник

„Идването му е повратната точка, клубът вече е на друго ниво“, каза главният мениджър на „червените“

Стойчо Стоилов: Любо е сред иконите на ЦСКА, но не е магьосник

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов засипа със суперлативи старши треньора Любослав Пенев, когото счита едновременно и за основна причина, и за катализатор на положителните процеси в клуба.

Стоилов използва като отправна точка победата с 1:0 над Лудогорец в четвъртфиналите за Купата на България, за да признае, че е останал приятно изненадан от развитието на Пенев като наставник през годините, когато беше далеч от „Армията”.

„Темата с треньорската смяна не искам да я коментирам. Времето ще покаже. Аз съм убеден, че смяната на Ел Маестро е била правилно решение. Накрая на сезона ще имаме отговор. Чие беше решението ли? В нашия клуб такова решение може да вземе само един човек – това е собственикът”, заяви Стойчо Стоилов в пространно интервю пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Сега играем по-атакуващ футбол. Създаваме повече голови ситуации. Футболът е по-приятен за окото на феновете, вкарваме повече голове. Аз обичам и харесвам атакуващия футбол. Този начин на игра отива повече на ЦСКА, отколкото есенният.”

„Аз съм много приятно изненадан от Любо Пенев. Има много голяма разлика от това, което беше преди, и това, което е сега. Той не си е губил времето – работил е, учил е. Чакат ни с него много успехи. За месец и половина, откакто е треньор, клубът доста израсна. Със своите изисквания той кара всеки да дава максимума от себе си в професионален план. Това е едно от най-важните неща. Отделно в спортно-технически план виждате разликата, как се влага отборът както в тренировките, така и в мачовете. Клубът отиде на съвсем друго ниво.”

„Да, Любо е една от иконите на ЦСКА. Той вдъхна нужната увереност и самочувствие на играчите. Мисля, че те вече разбират какво представлява ЦСКА. Това е изцяло заслуга на Любо. Стартът му със загубата от Черно море? От прекалено дълго време съм във футбола и знам, че не може за една седмица да промениш отбора. Той не е магьосник все пак. Знам, че е нужно време. Колкото повече време минава, толкова повече се виждат плодовете от неговата работа”, добави Стоилов.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки