Стоилов: Ще съм разочарован, ако ЦСКА не завърши сезона с два трофея

„Не мисля, че мачът в събота ще определи шампиона на България"

Стоилов: Ще съм разочарован, ако ЦСКА не завърши сезона с два трофея

 Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов много амбициозно заяви, че счита наличния колектив от футболисти на „Българска армия” за напълно достоен да завърши сезон 2018/2019 с дубъл. Всъщност бившият национал отиде и по-далеч, като заяви, че лично той би бил разочарован от всяка друга развръзка, която не включва и шампионската титла, и Купата на България.

 
През седмицата „червените” направиха много голяма стъпка на втория фронт, като отстраниха Лудогорец с 1:0 в Разград. Това ги превръща в големия фаворит сред полуфиналистите, а през уикенда идва и ново гостуване срещу разградския хегемон, този път за първенството. Ако ЦСКА успее отново да си тръгне с успех, то тогава ще се изравни по точки с Лудогорец, който би запазил лидерската си позиция.
 
 
Стоилов за пореден път подчерта, че очаква нова порция „мръсни номера” и нападна родните съдии с твърдението, че „пазят” футболистите на Разградчани. Шефът на „червените” в прав текст заяви, че в четвъртфиналния дуел е видял спестени 4 червени картона за играчи на Лудогорец.
 
 
„Това за мен беше една рутинна победа, която ни класира за полуфиналите в турнира. Още нищо не сме постигнали, защото нашата цел е Купата. Имаме още 3 мача до нея. Това е една от победите, които ни отварят път към трофей”, заяви Стоилов пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.
 
„По принцип Лудогорец са добър отбор и трудно се играе срещу тях. Ние също имаме конкурентноспособен тим и по една или друга причина не можем да постигнем повече победи. Оттук нататък нищо не се знае вече.”
 
„Мисля, че което важи за мен, важи и за клуба. Това ни отваря път тази година да се спечели поне един трофей.”
 
„Вчера отборът стоя изключително добре тактически, имаше нужното самочувствие, което е характерно за тим като ЦСКА. През целия мач мисля, че те имаха едно чисто положение за гол в 90-ата минута, което стана след наша грешка. Все пак те са добър отбор и е нормално поне веднъж да бъдат изпуснати. Нашият тим обаче стоя много добре тактически, демонстрира самочувствие и изигра мача с нужното агресивно поведение, без грубости, разбира се, от наша страна. Съвсем заслужено минаваме към полуфиналите.”
 
 
„Претенции към съдиите имам от 2-3 години. Вчера не беше по-различно от това, което се случва през последните 2 години. Най-много боли, че не се пази здравето на играчите. Вчера имаше поне 4 червени картона за отбора на Разград, които бяха спестени по една или друга причина. Това не мога да си го обясня. Мисля, че това вече се прави тенденциозно от Лудогорец да играят толкова грубо срещу нас. Дали очаквам същото в събота? Ами, разбира се. Това според мен е провокацията – техните грубости, а в момента, в който отвърнем, веднага ни се вдига на нас червен картон. При последните ни 5 мача в Разград ние 4 изиграхме с човек по-малко. А ние не сме грубият отбор.”
 
 
„Разбира се, че съм на едно мнение с Любо Пенев (който заяви, че главният съдия Николай Йорданов е „свирил по сценарий” – б.р.). Това е очевадно. Ако не го виждат хората от БФС, значи по различен начин се гледат мачовете. Има в две ситуации удар в стомаха – едната с нашия играч Жоржиньо и техния Сисиньо. Едната беше в центъра на терена, абсолютно грубо, той нямаше шанс да играе с топката. Това е директен червен картон, а съдията е много близо и вижда цялата ситуация. Но си показва жълт картон. Другата е с техния румънски защитник Григоре, който влиза срещу Али Соу в гърба му с бутоните, както и удар с лакът на Попа срещу Бикел до тъчлинията. Директен удар… А Манолев може би за 6-7 жълти картона този мач. Не 1 или 2, а 6 или 7. Това са четири спестени червена картона за Разград.”
 
 
„Ние и миналата година 2 пъти го победихме, отстранихме ги и за Купата. С човек по-малко ги победихме в Разград. За да се преодолее съдийския фактор, трябва да си с 1-2 класи над Лудогорец. Мисля, че сме го постигнали, щом ги побеждаваме. Пак ще кажа нещо за съдийството – отборът на Разград по всякакъв начин се пази.
 
На тях им се позволява да играя футбол, докато на нас с такива прийоми като вчерашните, от едно време, от филмите на Брус Лий, които съм гледал като малък, това всява страх в нашата игра, особено при чужденците. Затова те не могат да си покажат качествата на 100 процента. Докато техните бразилци се пазят, при най-малкия контакт се дава нарушение. На тях им се позволява да играят футбол. Те са класни играчи и когато им се позволява, могат да играят. На нас това не се позволява. Трябва да бъдеш много здрав психически, да си подготвен ментално за тези грубости. Малко в повече идват нещата. Аз се радвам, че нашите играчи показват характер и преодоляват всичките тези неща. Това не го може всеки.”
 
„Аз не мисля, че е загатване. Титлата е наша амбиция, афиширана още от началото на сезона. ЦСКА винаги се бори за Купа и за титла.”
 
„Аз ще бъда разочарован, ако ЦСКА не спечели 2 трофея тази година, не просто един. Разбира се, че тръгваме със заявка за дубъл. Мачът в събота ще го покаже. Дали може да е повратна точка? Не, не мисля. Просто работата и професионализмът, които Любо вкара в ЦСКА, ето това беше повратната точка.”
 
„Не мисля, че мачът в събота ще определи шампиона на България. Има още 9 мача за първенство. Виждате колко е оспорвано – още в първия кръг на плейофите и Лудогорец, и Левски загубиха точки. Ние не сме застраховани от подобно нещо, все пак това е футбол. Щом Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона могат да губят точки, значи всеки може. Който победи в събота, дава сериозна заявка за спечелване на първенството. Далеч съм от мисълта, че ще бъде много лесно за нас.”
 
„Щом тези футболисти са в ЦСКА, те трябва да могат да играят под напрежение. Самото име те задължава. И миналата година бяхме готови, но разни други странични фактори повлияха върху изхода на първенството. Ще видим в събота… Ще видим дали ще има пак като вчера грубости от страна на домакините, които остават безнаказани, а в същото време  шарене на нашия отбор с картони. Тези картони в даден момент ще натежат и липсата на 1-2 ключови играчи в дербитата може да изиграе решаваща роля кой ще спечели шампионата. Във вчерашния мач беше нагледно, очевадно какво се прави… Това нещо се преодолява с характер от нашите играчи. Единствено само по този начин.”
 
„Доколкото знам, се работи доста усилено по въпроса с новия стадион. Намираме се на последна, финална права да се осигури нужното финансиране за стадиона. Само това е, което мога да кажа. Повече могат да кажат собствениците. Мисля, че ще бъде изграждано поетапно. Това е замисълът. Не мога кажа кога ще започнат строителните работи, нямам информация. За повече подробности, обърнете се към собствениците на клуба.”
 
„Раздялата с Милко Георгиев? Не знам. Не съм го виждал от година и половина да се явява на работа. Доколкото знам, г-н Юлиян Инджов също го е освободил преди 8 месеца. Нямам представа какво е станало. Факт е, че през последната година и половина той не се е явявал на работа, а клубът функционира без него. Дали г-н Инджов продължава да държи 40 процента от акциите? Излезе становище на официалния сайт, така че явно е така.”
 
„Другият акционер Христо Стоичков? Не, не съм се чувал с него. Може би другите собственици комуникират с него. Лично аз не съм.”
 
„Дали Левски може да се намеси в битката за титлата? При всички положения промените там са положителни за клуба, в това съм сигурен. Идва нов собственик като Васил Божков, който е врял и кипял във футбола. Това е плюс за Левски. Същото важи за Павел Колев – интелигентен човек, с когото отдавна се познаваме и го уважавам. Това нещо ще помогне със сигурност на самия клуб, а кога и дали ще се случи този сезон – не мога казвам нищо или да давам прогнози. Не съм запознат с вътрешните процеси. Уважавам ги като съперник.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки