Стойчо Стоилов: Любо е сред иконите на ЦСКА, но не е магьосник

„Идването му е повратната точка, клубът вече е на друго ниво“, каза главният мениджър на „червените“

Стойчо Стоилов: Любо е сред иконите на ЦСКА, но не е магьосник

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов засипа със суперлативи старши треньора Любослав Пенев, когото счита едновременно и за основна причина, и за катализатор на положителните процеси в клуба.

Стоилов използва като отправна точка победата с 1:0 над Лудогорец в четвъртфиналите за Купата на България, за да признае, че е останал приятно изненадан от развитието на Пенев като наставник през годините, когато беше далеч от „Армията”.

„Темата с треньорската смяна не искам да я коментирам. Времето ще покаже. Аз съм убеден, че смяната на Ел Маестро е била правилно решение. Накрая на сезона ще имаме отговор. Чие беше решението ли? В нашия клуб такова решение може да вземе само един човек – това е собственикът”, заяви Стойчо Стоилов в пространно интервю пред „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Сега играем по-атакуващ футбол. Създаваме повече голови ситуации. Футболът е по-приятен за окото на феновете, вкарваме повече голове. Аз обичам и харесвам атакуващия футбол. Този начин на игра отива повече на ЦСКА, отколкото есенният.”

„Аз съм много приятно изненадан от Любо Пенев. Има много голяма разлика от това, което беше преди, и това, което е сега. Той не си е губил времето – работил е, учил е. Чакат ни с него много успехи. За месец и половина, откакто е треньор, клубът доста израсна. Със своите изисквания той кара всеки да дава максимума от себе си в професионален план. Това е едно от най-важните неща. Отделно в спортно-технически план виждате разликата, как се влага отборът както в тренировките, така и в мачовете. Клубът отиде на съвсем друго ниво.”

„Да, Любо е една от иконите на ЦСКА. Той вдъхна нужната увереност и самочувствие на играчите. Мисля, че те вече разбират какво представлява ЦСКА. Това е изцяло заслуга на Любо. Стартът му със загубата от Черно море? От прекалено дълго време съм във футбола и знам, че не може за една седмица да промениш отбора. Той не е магьосник все пак. Знам, че е нужно време. Колкото повече време минава, толкова повече се виждат плодовете от неговата работа”, добави Стоилов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки