ДРАМА В РАЗГРАД! ЦСКА пропусна да удари, после опълченски удържа Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нулевото равенство запази огромната интрига за титлата

ДРАМА В РАЗГРАД! ЦСКА пропусна да удари, после опълченски удържа Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец не успя да си върне на ЦСКА за отпадането от Купата на България по-рано тази седмица  и двата тима завършиха при резултат 0:0 в Разград. Така разликата от три точки между първия и втория, както и интригата в Първа лига, се запази. „Орлите” са лидери в класирането с 64 точки, докато „армейците” са с 61. Двата тима си поделиха по едно полувреме, като в първата част ЦСКА доминираше и направи три сериозни пропуска, докато домакините имаха видимо надмощие след почивката, но така и не стигнаха до гол.

„Армейците” пропуснаха три чисти положения през първото полувреме и определено бяха отборът, който да съжалява, че не се оттегли на почивката с гол преднина.



Още във 2-ата минута Тиаго направи прекрасен пас, извеждайки Евандро зад отбраната на „орлите”, бразилецът остана сам срещу Ренан, но стражът излезе бързо и скъси ъгъла, след което парира удара с тяло, опазвайки мрежата си суха.

В 9-ата Иван Турицов започна нападение на гостите с пас надясно за Рубен Пинто, той смени фланговете на атаката с центриране наляво, а Евандро за втори път се озова на чиста позиция и в движение засече кълбото на 10-ина метра от вратата, но отново не успя да преодолее Ренан, който бе позициониран добре и изби.



Осем минути по-късно „армейците” направиха и третия си сериозен пропуск. Нов перфектен извеждащ пас на Тиаго намери в предни позиции Али Соу, той задържа в наказателното поле, след което пусна към Жоржиньо. Португалецът финтира бранител, но в удара му с левия крак нямаше нужната точност и изкара в аут.



В средата на първата част домакините се „събудиха” и започнаха да атакуват „червените” по-начесто, но без нужната острота и скорост в предни позиции, а първият точен удар на „орлите” отправи Кешеру едва в 43-ата минута, като не успя да затрудни Черниаускас.



Домакините показаха различно лице след почивката и започнаха много офанзивно второто полувреме. „Орлите” се задържаха начесто в половината на „армейците” и бяха по-агресивни в атака.

В 66-ата Али Соу надбяга Моци и успя да центрира към Тиаго, Ренан обаче с плонж отклони, преди играча на гостите да нанесе удар.



В 69-ата се получи разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, Лукаш Саша центрира към точката за дузпа, след което бе нанесен удар, но Бодуров спря топката на метър от голлинията.

Секунди след това „орлите” направиха нова опасна атака, Адриан Попа преодоля като на шега няколко играчи на гостите,  подаде за Вандерсон, който фронтално срещу вратата шутира, но Черниаускас изби.



Офанзивата на Лудогорец продължи с пълна сила, а в 87-ата Кешеру вкара след акробатично изпълнение, но попадението бе отменено заради засада.

Последният съдийски  сигнал дойде при резултат 0:0 и Лудогорец и ЦСКА добавиха по точка в актива си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки