Салах: Четири победи ще ни направят шампиони

Голмайсторът на Ливърпул смята, че Ман Сити няма да спечели всичките си мачове до края

Салах: Четири победи ще ни направят шампиони

 Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах е сигурен, че ако мърсисайдци спечелят четирите си оставащи мача в първенството, ще спечелят титлата в Премиър лийг. "Червените" в момента имат преднина от две точки пред шампиона Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. Египтянинът вярва, че големият конкурент на Ливърпул няма да успее да спечелите всичките си мачове до края, в които "гражданите" имат по-тежки съперници от мърсисайдци. В следващия кръг Ливърпул гостува на Кардиф Сити, след което приема вече изпадналия тим на Хъдърсфийлд. Следва гостуване на Нюкасъл и мач на "Анфийлд" срещу Уулвърхамптън в последния кръг. Манчестър Сити има два трудни теста в следващите 10 дни.

В събота "гражданите" приемат Тотнъм, с който ще мерят сили и в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига. Следващата сряда пък тимът на Пеп Гуардиола гостува на "Олд Трафрод" в отложеното дерби на Манчестър. Следват визита на Бърнли, домакинство на Лестър и гостуване на Брайтън в последния кръг. "Според мен ще бъдем шампиони, ако спечелим мачовете си до края. Трябва да се фокусираме върху тези срещи и да се надяваме, че Манчестър Сити ще загуби точки. Следя Ман Сити, за да разбера резултатите от техните мачове. Това може да ни помогне, а и да ни накара да се представяме още по-силно. Трябваше да вкарам, не можем да си позволим да губим точки, защото знаех резултата от мача на Ман Сити", заяви Салах. 

Египтянинът даде обяснение и на формата си през последните месеци, за която получи някои критики. "Различно е, когато двама или трима противникови играчи са непрекъснато около мен. Мане и Фирмино имат добър сезон. Те вкарват повече, отколкото през миналата кампания, защото когато вниманието е фокусирано върху мен, те получават повече свобода. Щастлив съм за тях. Това помага на отбора да бележи повече голове. Ние сме отбор и сме концентрирани върху това. Не се оплаквам. Първи сме и това е най-важното. Спечелването на Премиър лийг е най-важното за мен". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки