Паро Никодимов: Тази седмица ще си проличи колко струва ЦСКА

"В халфовата линия най-силната фигура е Малинов, но има един недостатък - хвърля се твърде хазартно в единоборства и спори със съдиите"

Паро Никодимов: Тази седмица ще си проличи колко струва ЦСКА

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов похвали отбора за представянето в последните мачове и анализира специално двубоя с Берое в събота, спечелен с 2:0. "Червените" запазват дистанцията от три точки с лидера Лудогорец, който не срещна проблеми срещу Левски ден по-късно. През седмицата на ЦСКА предстоят два изключително тежки сблъсъка - с Ботев Пд за Купата в сряда и срещу Левски през уикенда за първенството.

 
"ЦСКА постигна важна победа над Берое, чиято стойност в края на сезона може да се окаже дори още по-висока. Мачът не беше кой знае колко качествен, но пък имаше заряд и се играеше сравнително бързо. Берое показа доста приятно лице, действаше на ниво през цялото време. ЦСКА играеше по-рационално и резервирано, а контузията на Тиаго доведе до объркване на плановете. В този двубой най-важното беше успехът, с което напрежението се прехвърля върху Лудогорец.
 
С такива мачове и победи се става шампион, но ЦСКА още е далеч от заветната цел. Трябва да запази това постоянство и да не спира да притиска лидера. В халфовата линия най-силната фигура в момента е Малинов. Не само заради гола срещу Берое, но и заради обема работа, който върши. Разбира се, има един недостатък, който е добре известен на всички - хвърля се твърде хазартно в единоборства и спори със съдиите. През цялото време е на крачка от жълтия картон. Ако може да охлади емоциите си, ще му е от огромна полза. Иначе Малинов разполага с качествата, за да е основен играч и в ЦСКА, и в националния отбор. Притежава огромна енергия и покрива голям периметър. Има и спортна злоба, която обаче трябва малко да я обуздае.
 
Като цяло отборът играе по-добре и по-стегнато, отколкото при предишния треньор. Най-ясно това се видя в двубоите с Лудогорец. ЦСКА може да се представя и доста по-силно, отколкото срещу Берое, но в случая и такива победи са необходими. Любо Пенев предприе интересен, но и очакван ход с пускането на Евандро на върха на атаката. Логично е Соу да почине малко предвид сгъстения цикъл от мачове, в който навлезе ЦСКА. Той е по-добър във въздуха, по-пъргав, умее да задържа и разпределя топката, като цяло е по-силната фигура.
 
Но и в Евандро има футбол. Този гол би могъл да му даде необходимото самочувствие. Той е способен да изиграе решаваща роля в следващите мачове, както като алтернатива на Соу, така и по левия фланг на атаката.
 
Енрике се представи на ниво, но и прояви егоизъм в ситуация, която можеше да реши мача. През второто полувреме той организира контраатака, като проби и шутира. Вместо това трябваше да подаде надясно, където имаше двама негови съотборници на отлични позиции. Бразилецът обаче се полакоми, а втори гол в тази ситуация щеше да сложи край на интригата. Трябва да се избягват такива алчни изяви, защото са често явление в мачовете на ЦСКА.
 
Интересна е ситуацията около Чорбаджийски, който явно съвсем загуби борбата за титулярно място. Той получи много шансове, но правеше груби грешки и никой не му е виновен. Когато си на терена, трябва да си концентриран на сто процента. Ако един счетоводител се разсее за момент, може да доведе до загуба за милиони. И във футбола е така. Чорбаджийски не бива да навежда глава, трябва да работи и когато получи шанс, да се възползва по най-добрия начин.
 
Сега ЦСКА влиза в нова много тежка седмица. В тези моменти ще се види цената на подготовката. В този сгъстен цикъл ще си проличи кой колко е готов и физически, и психически. Предимството е, че домакинството в реванша с Ботев Пловдив е на страната на ЦСКА. Трябва да се направи прецизен план за дербито с Левски и да се балансират внимателно силите на отбора. През март 1982-а играхме вечно дерби 4 дни преди реванша с Ливърпул за КЕШ и спечелихме и двата мача. В ЦСКА няма какво да се плашат. Хвърлят се здраво и печелят. Така се раждат шампионите и героите", коментира Паро пред "Тема Спорт"
Вратарят на Локо (Сф): Дано спрем ЦСКА

Вижте мнението му

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Efbet Лига изпревари първенството на Кристиано Роналдо в класация

Вижте подробности

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки