Гочето: Подходът на ЦСКА бе грешен, младите играчи се защитиха

Липсваха изработените ситуации, не се виждаше ясна идея в играта и на двата отбора в дербито, анализира Василев

Гочето: Подходът на ЦСКА бе грешен, младите играчи се защитиха
На фона на нулевото равенство между Левски и ЦСКА изпъкнаха две-три неща, които създадоха някакво настроение на хората, но те бяха прекалено малко. И бяха плод повече на индивидуална изява. Това заяви Георги Василев-Гочето пред „Тема спорт” след дербито. 
 
„Говоря за ситуациите с гредите, както и положението, при което Михайлов първо не изби добре едно центриране, но след това се поправи и предотврати гол. Липсваха изработените ситуации, не се виждаше ясна идея в играта на отборите, особено в тази на Левски. ЦСКА, естествено, трябва повече да съжалява за равенството не само защото е по-близо до Лудогорец.
 
На червените им трябваха задължителни три точки и трябваше да стигнат до тях. Изненадващо те не използваха проблемите на съперника в центъра на отбраната. Защитата на сините бе новосформирана и трябваше да бъде подложена на много по-голям натиск. Левски обаче с повече усилия и труд компенсира недостатъците си в дефанзивен план. В офанзивен направи много малко.
 
ЦСКА влезе като фаворит в мача и засили това впечатление през първата част. Но само толкова. Нямаше го това врене и кипене, което е било в други дербита, динамиката отсъстваше. Най-хубавото е, че младите играчи се защитиха. Добри думи заслужават Антов и Турицов от ЦСКА, както и Юруков от Левски. Стойчо Атанасов и Станислав Иванов се стараха. Треньорите могат да продължат да разчитат на тях”, каза още Гочето.
 
„Изненада ме изборът на крила на Любослав Пенев, фланговите нападения трябваше да отворят отбраната на Левски, но това не се случи в очакваната степен. Джеси се загуби напълно. Той е тип играч, който прави нещо едва когато двубоите са решени. В тежките мачове, тогава, когато ти трябва човек да промени нещо, трудно можеш да го видиш в предните редици.
 
Твърде късно влезе Енрике. Той можеше да разчупи поведението в предни позиции. Coy бе активен през първата част, но през втората изчезна. Грешка бе, че не се играеше с него повече. Нямаше и човек, който да е близо до него. Като имаш насреща си централна двойка, която за първи път играе заедно, то тя трябваше да бъде повече провокирана. Затова и подходът на ЦСКА бе грешен.
 
Нещата щяха да са други, ако Тиаго бе на терена. Играч като него липсваше. Да, Малинов и Антов се справиха в дефанзивен план, но не направиха достатъчно в офанзивен. Нямат и самочувствието да го направят. Тиаго е по-опитен, класен в техническо отношение. Поема отговорност за пас или удар... Сякаш липсва лидер на тима в предни позиции, играч, който да зарази останалите - такъв бе Каранга преди”, анализира специалистът.
 
„В заключителните минути се създаваше впечатление, че тимовете опитват да атакуват, но повече падаха около или в наказателните полета и чакаха съдията да вземе решение, а не те. В ЦСКА трябва да съжаляват, но направиха твърде малко, за да спечелят”, заключи Георги Василев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки