ИЗВЪНЗЕМНА ДРАМА! Ботев (Пд) изхвърли ЦСКА с 9 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

Позорна дузпа и червен картон не спасиха отбора на „експерта по съдийство“ Любо Пенев

ИЗВЪНЗЕМНА ДРАМА! Ботев (Пд) изхвърли ЦСКА с 9 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив се класира за финала на турнира за Купата на България, където ще срещне градския съперник Локомотив в сблъсък за трофея!

Това стана факт, след като „канарчетата“ стигнаха до зрелищно и изключително драматично равенство 3:3 при визитата си на ЦСКА и отстраниха „червените“ с общ резултат 6:5. 

"Армейците" стигнаха до пълен обрат, от 0:2 до 3:2, но гостите изравниха в самия край, макар да бяха с едва деветима души на терена!

Малко след почивката Филип Филипов бе изгонен заради втори жълт картон, а в заключителните минути същата съдба сполетя и Антонио Вутов, който протестира бурно срещу отсъждането на много пресилена дузпа в полза на домакините. 

Благодарение на нея те поведоха, ала скоро след това справедливостта възтържествува и Ботев стигна до гол, дело на Кристиан Димитров. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Иначе двубоят започна с минута аплодисменти в памет на Краси Безински и доста добре за „армейците”, които наложиха домакински натиск в първите минути.

Събитията се развиваха главно пред вратата на Кайзер, а опитите за контраатаки на пловдивчани биваха спирани в зародиш от „червената“ отбрана.

В 13-ата минута Жоржиньо нанесе удар с глава, а топката за малко да посети мрежата на гостите.

ЦСКА държеше инициативата до средата на полувремето, но грешка в 22-ата минута на Черниаускас промени коренно случващото се на терена. 

Вратарят на домакините изчисти много слабо топката и я прати право към Тодор Неделев, който не се поколеба, въпреки сериозната дистанция, да нанесе удар от воле и откри резултата на „Българска армия”.

Шест минути по-късно „армейците” получиха нов гол. Неделев започна атака през центъра и пусна надясно за Шопов, той напредна в наказателното поле и върна назад към точката за дузпа за Балтанов, а капитанът с плътен шут покачи преднината на своите.

ЦСКА положи много усилия да върне поне едно попадение до почивката, но отбраната на „жълто-черните” не се огъна под натиска и удържа ценния аванс до края на полувремето.

Скоро след началото на второто обаче Али Соу намали изоставането на ЦСКА, разписвайки се с добавка след силен удар на Тиаго.

Това стана в 49-ата минута, а в 52-ата гостите останаха с човек по-малко, защото Филипов фаулира Енрике и получи втори жълт картон.

В 66-ата минута на терена се появи Евандро, който изравни резултата в 74-ата след чудесен пас на Рубен Пинто и плътен удар по диагонала – 2:2.

После вратарят на гостите се прояви с две майсторски спасявания, а в 84-ата минута ЦСКА получи позорна дузпа, след симулация на Енрике.

Вутов пък бе изгонен заради протестите си срещу решението, след което Соу реализира от бялата точка и направи обрата пълен – 3:2.

„Червената“ радост обаче бе твърде кратка, защото две минути преди края на редовните 90 защитникът на гостите Кристиан Димитров изравни с глава след корнер и прати Ботев на финала, който ще се играе на 15-и май.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки