Славия и Ботев се сбиха, но не се победиха във Враца (ВИДЕО)

Двата тима завършиха 0:0 на ст. "Христо Ботев", всичко ще се реши на реванша в София на 10 май

Славия и Ботев се сбиха, но не се победиха във Враца (ВИДЕО)

Ботев Враца и Славия не успяха да си отбележат в първия полуфинал бараж за седмото място в Първа лига. Играта бе равностойна, като и двата тима удариха по веднъж гредата - първо  Вушорович стреля в сглобката в 80-ата минута, а в добавеното време Узунов прати в напречната греда. Така крайният победител ще се реши на реванша на 10 май в София. В другия двубой Етър и Локомотив Пловдив ще спорят за другото място на финала.

Славия влезе добре в срещата, като гостите играеха по-офанзивно от тима на Ботев в първата част на полувремето. В 24-ата Тасевски направаи отлично подаване за Йомов, той надбяга Керчев и опита да подаде на свой съотборник, но загуби баланс и топката му бе избита с шпагат от Кавдански.

Домакините постепенно изравниха играта, а в 31-ата имаха златна възможност да поведат. Валери Домовчийски и Емил Стоев направиха няколко бързи подавания в половината на Славия, преодолявайки отбраната на „белите”, а нападението на домакините завърши с шут по земя на Стоев, но Георги Петков се намеси отлично и успя с крак да отклони в корнер.

Двата отбора започнаха с голяма агресия втората част, а в 47-ата прехвърчаха искри на терена след сблъсък на футболисти. Домовчийски посегна и удари Велковски, след което Тасевски връхлетя на играча на домакините и го блъсна с ръка, като веднага бе санкциониран от рефера с жълт картон.

Единоборствата зачестиха през второто полувреме и играта се накъсваше заради нарушения, а като цяло липсваха ситуации пред двете врати.

В последния четвърт час Ботев започна все по-често да се задържа в половината на столичани, а в 80-ата минута късметът покри гостите при атака на врачани – Милан Вушорович отправи топовен шут, топката обаче срещна сглобката на вратата.

В 85-ата Вушорович успя да се пребори за топката и центрира от аутлинията, Георги Петков първоначално улови топката, след което обаче я изпусна и се получи истинско меле на самата голлиния, съдията свири нарушение на Кавдански срещу Муньос, а отново футболистите на двата тима се спречкаха здраво, но не се стигна до показване на картони от главния рефер.

Врачани продължиха с офанзивата си, но можеха да бъдат огорчени в добавеното време, когато при бърза контра на гостите Владислав Узунов прати в напречната греда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки