Славия и Ботев се сбиха, но не се победиха във Враца (ВИДЕО)

Двата тима завършиха 0:0 на ст. "Христо Ботев", всичко ще се реши на реванша в София на 10 май

Славия и Ботев се сбиха, но не се победиха във Враца (ВИДЕО)

Ботев Враца и Славия не успяха да си отбележат в първия полуфинал бараж за седмото място в Първа лига. Играта бе равностойна, като и двата тима удариха по веднъж гредата - първо  Вушорович стреля в сглобката в 80-ата минута, а в добавеното време Узунов прати в напречната греда. Така крайният победител ще се реши на реванша на 10 май в София. В другия двубой Етър и Локомотив Пловдив ще спорят за другото място на финала.

Славия влезе добре в срещата, като гостите играеха по-офанзивно от тима на Ботев в първата част на полувремето. В 24-ата Тасевски направаи отлично подаване за Йомов, той надбяга Керчев и опита да подаде на свой съотборник, но загуби баланс и топката му бе избита с шпагат от Кавдански.

Домакините постепенно изравниха играта, а в 31-ата имаха златна възможност да поведат. Валери Домовчийски и Емил Стоев направиха няколко бързи подавания в половината на Славия, преодолявайки отбраната на „белите”, а нападението на домакините завърши с шут по земя на Стоев, но Георги Петков се намеси отлично и успя с крак да отклони в корнер.

Двата отбора започнаха с голяма агресия втората част, а в 47-ата прехвърчаха искри на терена след сблъсък на футболисти. Домовчийски посегна и удари Велковски, след което Тасевски връхлетя на играча на домакините и го блъсна с ръка, като веднага бе санкциониран от рефера с жълт картон.

Единоборствата зачестиха през второто полувреме и играта се накъсваше заради нарушения, а като цяло липсваха ситуации пред двете врати.

В последния четвърт час Ботев започна все по-често да се задържа в половината на столичани, а в 80-ата минута късметът покри гостите при атака на врачани – Милан Вушорович отправи топовен шут, топката обаче срещна сглобката на вратата.

В 85-ата Вушорович успя да се пребори за топката и центрира от аутлинията, Георги Петков първоначално улови топката, след което обаче я изпусна и се получи истинско меле на самата голлиния, съдията свири нарушение на Кавдански срещу Муньос, а отново футболистите на двата тима се спречкаха здраво, но не се стигна до показване на картони от главния рефер.

Врачани продължиха с офанзивата си, но можеха да бъдат огорчени в добавеното време, когато при бърза контра на гостите Владислав Узунов прати в напречната греда.

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки