Илия Груев: Фен съм на Левски, но плановете ми са свързани с Германия

"С Павел Колев пием кафе заедно, сигурно това е породило спекулациите за "Герена"

Илия Груев: Фен съм на Левски, но плановете ми са свързани с Германия

Фен съм на Левски, но на този етап моите планове са свързани с Германия, обяви Илия Груев, който от следващия сезон ще работи като помощник-треньор на германския Вердер. Той беше сред спяганите за нов треньор на "сините".

 
"Познавам Павел Колев, той е сериозен човек. Познавам го от БФС, пием кафе, като се прибирам в България и ще продължим да го правим. Той е интересен събеседник. Може би това, както и че не бях треньор някъде е породило спекулациите за Левски", каза още Груев пред "Дарик".
 
Той коментира и за новото предизвикателство в кариерата си: "Това е едно голямо признание не само за мен, а и за работата, която свърших през годините. Бундеслигата е едно много високо ниво. Наставникът на Вердер Флориан Кофелд е млад специалист, с амбиции."
 
"Доста помислих по този въпрос. Човек иска да се развива, исках да направя стъпка напред. Аз съм екипен играч, мога да помогна на наставника с опита си, отбор като Вердер Бремен е постижение", добави Груев.
 
"Илия е 4 години във Вердер Бремен, нямам притеснение, както аз, така и той. Ще дам за пример Пол Дардай, който беше треньор на двамата си сина и това не е проблем. Аз все пак съм помощник-треньор. Дано това мое присъствие му донесе положителни емоции, защото винаги сина се сравнява с бащата, горд съм, всичко е постигнал сам", коментира той относно това, че ще работи заедно със сина си, който има професионален договор с клуба от Бремен.
 
"Доста се дискутира тук Висшата лига на Англия, радвам се за Клоп и Ливъпрпул, имам контакти с него, той е добър не само като треньор, но и като човек, респект за Почетино и Тотнъм, за мен това е невероятно, ако Челси и Арсенал се класират, стискам палци за Айнтрахт", каза Груев по повод случилото се в полуфиналните битки от Шампионска лига и предстоящите такива в Лига Европа.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки