Георги Тодоров: Проблем е, че вече четири мача нямаме победа на "Герена"

"Ще бъде притеснително, ако Левски пропусне да се класира за европейските турнири"

Георги Тодоров: Проблем е, че вече четири мача нямаме победа на "Герена"

Треньорът на Левски Георги Тодоров даде пресконференция преди втория си мач начело на “сините” - домакинството на Черно море. Новият наставник на столичани започна с победа при завръщането си в отбора, след като футболистите му надвиха като гости Ботев (Пловдив) с 3:1, а сега на дневен ред са “моряците”.

"Последната седмица след победата над Ботев в Пловдив мина по-леко. Победите създават спокойствие. Доволен съм от старанието на футболистите през цялата седмица и се надявам това да се покаже и на мача с Черно море. Говорих със Станислав Костов заради реакцията му в мача с Ботев и той разбра, че това са недопустими неща в професионалния футбол. Такива реакции не са добри", каза Тодоров. Наставникът допълни, че в групата за мача с варненци няма да има сериозни промени, като в нея се завръща единствено казахстанеца Еркебулан Сейдахмет, който лекуваше контузия. Останалите играчи са здрави.

"Черно море винаги е един от стабилните отбори. Те са освободени психически, защото вече не играят за нищо. Имат един наистина добър треньор и ще ни бъде трудно, но трябва да направим всичко, за да прекъснем серията от четири мача без победа на "Герена". Трябва да подходим с агресия и да няма напрежение. Надявам се да направим добър мач и най-важното е да спечелим. Засега политиката на клуба е да залага на собствени кадри и се надявам това да продължи да бъде така", каза наставникът.

"Няма причина да играем под напрежение на "Герена". Това са мачове пред нашата публика. Трябва да търсим добра игра и победа. Отзивите са положителни след мача в Пловдив и е проблем, че вече четири мача нямаме победа на "Герена". Всичко е до характер. В Левски и ЦСКА не е лесно, отговорността е голяма. Но не съм останал с впечатление публиката да оказва натиск на отбора - напротив, подкрепя го. Това са професионални футболисти, трябва да се отърсят от всякакво напрежение и да могат да покажат играта, на която са способни. Ще бъде притеснително, ако Левски пропусне да се класира за европейските турнири. Играчите на Левски не са слабохарактерни, но е твърде рано все още да мислим за баража", каза още треньорът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки