Левски ще слага край на негативна поредица на "Герена"

Илиан Илиев залага на бивши сини играчи в отбрана

Левски ще слага край на негативна поредица на "Герена"
Днес от 19:00 часа Левски приема Черно море на „Герена". Предишния път, когато двата съперника се срещнаха на този стадион, бе през лятото. Тогава срещата завърши 2:2, а домакините изравниха минута преди края на двубоя чрез Давиде Мариани.
 
По ирония на съдбата начело на сините в онази среща бе тандемът Тодор Симов-Георги Тодоров. Сега вторият ще изведе столичани и ще опита да прекъсне серията от 4 поредни мача на Левски на "Георги Аспарухов" без победа. Негативната поредица от 2 равенства и 2 загуби коства главата на Георги Дерменджиев.
 
Георги Тодоров няма да прави кой знае какви промени по стартовия състав и ще заложи на ядрото играчи, спечелили с 3:1 визитата на Ботев Пловдив преди седмица. Под рамката ще е Николай Михайлов, а пред него в защита ще излязат Миланов, Деян Иванов, Рейш и Горанов. В халфовата линия ще се завърне Давиде Мариани, който в предишния двубой бе резерва. Швейцарецът ще трябва да връзва играта, а зад него почти сигурно ще играят Кали Тиам и Мартин Райнов.
 
Очаква се мястото си в халфовата единайсеторка да отстъпи младокът Илия Юруков, който започна последните 4 шампионатни двубоя и се представяше на ниво, за което получи много суперлативи. По десния фланг на атаката ще е юношата Станислав Иванов, който отбеляза първия си гол за сините в Първа лига в последния кръг при победата над Ботев Пловдив, а по левия Паулиньо.
 
На пейката ще остане Еркебулан Сейдахмет - 19-годишният казахстанец се завръща в групата след лечение на контузия в задната част на бедрото, което не му позволяваше да вземе участие в последните двубои. На върха на нападението ще е Станислав Костов. През седмицата на благоевградчанина му се наложи да слуша конско от треньора за поведението си при смяната в Пловдив. Той ще бъде предпочетен пред Валери Божинов, който се разписа срещу Ботев, влизайки от резервната скамейка.
 
Треньорът на гостите Илиан Илиев няма да може да използва наказания халф Патрик Андраде и контузения Георги Божилов. В миналия кръг варненци поизпуснаха парата и загубиха с 1:3 от ЦСКА, след като в предишното си домакинство победиха с 2:1 Лудогорец и завързаха интригата в първенството. Очаква се в отбраната на моряците да действат трима, минали през „Герена" - Виктор Генев, Пламен Димов и Стефан Станчев.
 
Пред тях ще е юношата на Левски Васил Панайотов, който ще си партнира с Петър Витанов. Малко пред тях ще е капитанът на моряците Георги Илиев, който при последната визита в София отбеляза много красиво попадение със странична ножица в мрежата на Мартин Полачек. По крилата най-вероятно ще са младата звезда Мартин Минчев и Аристот Ндонгала, а няма да е изненадващо, ако на върха на атаката бъде Жоржиньо вместо национала Радослав Василев.
 
Варненци вече не играят за нищо и ще са психически освободени в София. Но Илиан Илиев няма да остави играчите си да излязат примирени на „Герена". Затова и ни очаква интересен сблъсък тази вечер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки