Паро: Не става само с тичане, трябва и майсторство

При дузпата на Coy му беше изписано на челото, че няма да вкара, убеден е Аспарух Никодимов

Паро: Не става само с тичане, трябва и майсторство
След такъв мач мен като треньор на ЦСКА щеше да ме боли глава. Отборът направи максимума, но... това са му възможностите. Това бяха първите коментари от легендата Аспарух Никодимов пред "Тема спорт" след двубоя на армейците с Лудогорец. 
 
„ЦСКА сам си е виновен. Зарядът и желанието бяха налице, но не става само с тичане - трябва и майсторство. ЦСКА си изпусна шансовете в началото. Най-важното нещо за отбора беше да нанесе един или два ранни удара и после да дебне на контри, но замисълът не се получи.
 
При дузпата Coy имаше уплашен вид. Беше му изписано на челото, че няма да вкара. Просто на отбора му липсва класа. И ако ЦСКА остане в този състав, това ще продължи и занапред. От калъфка към калъфка”, прогнозира Паро.
 
„Надеждата за титла в момента се изразява в един процент. Лудогорец на 99 процента са шампиони при тази ситуация. Ако Левски не загуби в Разград, може да стане по-различно. Но ЦСКА с изявите си просто показва, че не е готов. Достатъчно красноречив е фактът, че отборът няма победа срещу съперниците от Топ 3... Това е показателно. След като не си спечелил нито един директен мач, няма за какво да претендираш.
 
Единственото хубаво от мача е, че младите не разочароваха. Чорбаджийски и особено Турицов бяха на добро ниво. Пътят е начертан - да се работи с подрастващите и да им се дава шанс. Но са необходими и няколко скъпи, истински класни играчи”, заяви Никодимов.
 
„Лудогорец също нищо не играят. Още повече че там треньорът изглежда безгласна буква. Мисли си, че прави нещо, но май е поставен за пред хората. Обикновено смените на кормилото водят до промяна, но тази в Лудогорец през пролетта по никакъв начин не доведе до осезаема разлика.
 
Отборът все така играе много слабо. Въпросът е, че ЦСКА няма нивото, за да настигне Лудогорец. На "Армията" се допуснаха доста грешки, и то една след друга. Още по-лошото е, че се правят вече няколко години поред. Най-основното е с треньорите, където липсва всякаква последователност.
 
Ситуацията с Любо Пенев пък изобщо не беше приятна. Той прави намеци, че някой в клуба му е пречил, а Стойчо Стоилов обяснява, че имало дребни недоразумения. Да, обаче дребните неща не те карат да напуснеш...
 
По-генералният проблем на ЦСКА е със състава. С този отбор нямаш шанс за нищо съществено в Европа. Тимът си стои на едно място и тъпче. Нужен е лидер в средата на терена, който да поведе отбора и да умее да обръща нещата в хода на мачовете.
 
В ЦСКА липсват добрите извеждащи подавания и ефективност пред гола. Фланговите играчи не са резултатни. Често се играе на случаен принцип - ако стане, стане. В един мач изпъква Тиаго, в друг Coy, в трети Енрике. Жалко за пропиляното време. Жалко за хората, които ходят по стадионите и поддържат отбора, защото ЦСКА не може да им се отблагодари вече три години”, завърши Аспарух Никодимов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки