ОБЗОР: ЧАКАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул е без титла вече 29 години (РЕПОРТАЖИ)

Юнайтед завърши сезона с поредна издънка, вижте всички резултати, разпределението на евроквотите и крайното класиране

ОБЗОР: ЧАКАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул е без титла вече 29 години (РЕПОРТАЖИ)
Ливърпул загуби само 1 мач през сезона, но това се оказа недостатъчно за титлата. Тимът на Юрген Клоп спечели с 2:0 у дома срещу Уулвърхептън мача си от последния кръг на Висшата лига и завърши втори само на точка зад Манчестър Сити, който защити короната. Чакането на "червените" пък продължава. Те не са печелили трофея от 1990 година. Ливърпул все пак може да завършат сезона с трофей. На 1 юни тимът излиза срещу Тотнъм във финала на ШЛ срещу Тотнъм в Мадрид.
 
Завърналият се след травма Мохамед Салах можеше да открие резултата още в началните секунди, но ударът му бе спасен.  След това и Дивок Ориги не сполучи, но логичното се случи в 17-ата минута, когато Садио Мане вкара своя 17-и гол на „Анфийлд“ през кампанията!
 
 
Резултатът се запази до края на първото полувреме, въпреки няколкото опасни контраатаки на гостите, а домакинските привърженици изпаднаха в делириум за 83 секунди, в които Брайтън имаше аванс срещу Манчестър Сити. След това обаче шампионите изравниха, а малко по-късно направиха и пълен обрат. 
 
В начало на втората част Александър-Арнолд стреля опасно от фаул, но топката се оплете във външната страна на мрежата. В 69-ата минута Жота бе изведен очи в очи с Алисон, стражът на Ливърпул обаче спаси. Четвърт час преди края Вайналдум засече от въздуха на далечната греда центриране на Анди Робъртсън, но ъгълът бе много малък и топката излезе в аут.
 
 
В 81-вата минута Александър-Арнолд намери с поредното си перфектно центриране Мане, който удвои с глава. Три минути след това пък удар на Ван Дайк срещна гредата.
 
Мачнечстър Юнайтед допусна поредна издънка на финала на един от най-слабите сезони в съвременната си история. Футболистите на Оле Гунар Солскяер загубиха с 0:2 от Кардиф на "Олд Трафорд". Натаниъл Мендес-Лейндж даде аванс на гостите от дузпа в 23-ата минута. Отново той се разписа и в 54-ата след асистенция на Джош Мърфи.
 
 
Въпреки поражението Манчестър Юн се класира за евротурнирите. Тимът завърши на 6-о място и ще играе в квалификациите на Лига Европа. За същия турнир сигурен е и Арсенал, който спечели с 3:1 гостуването си на Бърнли и завърши 5-и. "Артилеристите" обаче могат и да и да играят в Шампионска лига, но само ако спечелят финала на втория по сила евротурнир срещу Челси в Баку.
 
Топ 4 във Висшата лига стана ясен още миналия уикенд. Мачнестър Сити, Ливърпул, Тотнъм и Челси ще са представителите на Англия в ШЛ.
 
От елита изпадат Кардиф, Фулъм и Хъдърсфийлд.
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Брайтън – Манчестър С 1:4
 
Бърнли - Арсенал 1:3
 
Кристъл Палас – Борнемът 5:3
 
Фулъм – Нюкасъл 0:4
 
Лестър - Челси 0:0
 
Ливърпул – Уулвърхемптън 2:0
 
Манчестър Ю – Кардиф 0:2
 
Саутхемптън – Хъдърсфийлд 1:1
 
Тотнъм – Евертън 2:2
 
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки