Хубчев не иска Божинов и Михайлов в Левски

Гласеният за нов треньор има намерение да смени Костов с чужденец

Хубчев не иска Божинов и Михайлов в Левски
Непрекъснато излизат нови и нови информации относно комуникацията на следващия треньор на Левски Петър Хубчев с оперативното ръководство на клуба. С оглед работата му досега като национален селекционер и контактите му с широк кръг български футболисти в реда на нещата е той да си е имал взимане-даване и с такива на Левски.
 
Хубчев не иска да работи с вратаря Николай Михайлов и Валери Божинов. Обясними са отношенията на Хубси с настоящия вратар, които са се влошили след последните събития в БФС. Бившият вече селекционер напоследък не е в добри контакти с Борислав Михайлов, което си пролича и вчера от думите на президента на централата на пресконференцията. Претенциите му към Боби Михайлов са били както организационни, така и от друго естество.
 
Хубчев, меко казано, не бил доволен, че по време на няколкодневните лагери в базата в "Бояна" в ресторанта там са се провеждали сватби, както и други масови шумни мероприятия, които са пречели на пълноценните тренировки и след това на времето за почивка на футболистите. А както е известно, въпросният ресторант на базата на БФС в Бояна се стопанисва от бизнес партньори на вратаря на Левски Николай Михайлов.
 
Ники има договор с клуба от „Герена" до края на сезона с опция за продължаване. Хубчев обаче имал различни планове и държал на друг вратар, като набелязаните са от първенства от Източна Европа. Появи се информация, че сините са в преговори с Даниел Кайзер. От „Герена" отрекоха подобен вариант, но в последните месец-два те отрекоха доста неща, които вече се превръщат в реалност, каквото е уволнението на Георги Дерменджиев.
 
Стражът на Ботев Пловдив Кайзер обаче не е желан от спрягания за нов треньор на вратарите в Левски Армен Амбарцумян. Армандо бе част от екипа на Хубчев в националния тим и преди това в Берое. Амбарцумян не смятал, че Даниел Кайзер е подходящ за вратар на Левски, твърдят запознати с плановете на все още необявения щаб на сините. Настоящият треньор на вратарите в Левски Димитър Иванков пък може да премине на работа в школата или да стане част от скаутското звено на Богдан Патрашку.
 
Ясна е и историята с Валери Божинов. Онзи ден след мача с Черно море нападателят на Левски даде интервю, в което многократно спомена, че има желание временният треньор на сините Гошо Тодоров да остане постоянно на този пост. А преди няколко дни същият Тодоров заяви, че изборът на клуба за следващ треньор е най-точният. Като визираше именно Петър Хубчев. Божинов няколко пъти спомена колко е доволен от Гошо Тодоров и като човек, и като специалист, как е променил и климата в съблекалнята, и играта на отбора. За два мача при временния треньор Левски вкара 8 гола - 3 на Ботев и 5 на Черно море.
 
Валери спомена дори, че негов личен съвет към ръководството е да оставят Гошо Тодоров и сегашния му екип да водят тима и през следващия сезон. Което на практика означаваше сигнал - аз при Хубчев бял ден няма да видя. Предисторията е ясна - като футболист в Китай нападателят критикува националния селекционер, че не получава повиквателни, а дори и вкара елемент на лични отношения между двамата. Типично в свой стил Хубчев не отговори на тези критики, но така и не повика повече в националния тим Валери Божинов.
 
Има и ново пет. Според Блиц новият треньор на Левски държи през лятото клубът да продаде Станислав Костов. Хубчев поставил задача пред хората от „Герена" да се разделят с голмайстори си, защото е харесал за този пост чуждестранни нападатели, твърди агенцията. Станислав Костов получава една от най-ниските заплати - в пъти по-малко от провалилия се и даден под наем бразилец Ривалдиньо. Костов обаче заяви, че е уведомил личния си агент да не му търси отбор в чужбина и да подминава серията от оферти от Турция, защото му харесва в Левски и иска да остане на „Герена".

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки