Гонзо: Хубчев ще успее в Левски, дано спре хегемонията на Лудогорец

"Харесвам българското първенство, предпочитам да гледам Левски-Черно море пред Манчестър Юнайтед-Челси"

Гонзо: Хубчев ще успее в Левски, дано спре хегемонията на Лудогорец

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо е убеден, че новият треньор на "сините" Петър Хубчев ще се справи с предизвикателството и ще има успех с тима от стадион "Георги Аспарухов".

Гонзо коментира проблемите в българските грандове и с какво Лудогорец продължава да има предимство пред Левски и ЦСКА. Той обаче вярва, че още следващият сезон хегемонията на разградчани може да приключи.

Той изрази и недоволство от честите треньорски смени в големите ни отбори: "Това е неприятно, най-вече заради футболистите, защото всеки треньор има своите изисквания. Всеки като иска да променя нещо и в един момент тези хора се объркват. Един треньор има нужда от време. За да си треньор трябва да имаш резултати и добра игра. Без добра игра не може да имаш резултати, така че е важно да научиш бързо отбора си да играе добър футбол."

"Треньорът е 50% от отбора. Който си мисли, че всеки треньор е един и същ, значи жестоко бърка. И футболистите са виновни, но е по-лесно да махнеш един човек, отколкото 20."

"Класата е в постоянството, а ние нямаме чак толкова голяма класа, че един футболист да държи едно ниво 6-7 мача. Много пъти виждаме един футболист да играе на върха на възможностите в един мач, след това да не го познаеш в следващия."

Иванов се изрази и много позитивно за вече обявения нов треньор на Левски Петър Хубчев: "Аз съм убеден, че Хубчев ще успее, защото е сериозен човек. В крайна сметка един треньор използва по най-добрия начин играчите, с които разполага. Няма как с Берое да играеш атакуващо срещу Левски и ЦСКА. В националния отбор също се справи добре предвид потенциала, който има. Не сме някаква футболна сила. Взимаше максимума от футболистите. Много е важна и селекцията, 50% е селекцията, футболистите и 50% е треньорът. Хубчев е един от добрите треньори в България."

"Последните 2-3 мача се радвам, че тези млади момчета изиграха, Хубчев ще има спокойствието да разполага с тези млади момчета. Тези мачове за Левски са протоколни, няма как да се лъжем. Важни са за самочувствието и да покажат качествата, които имат. "

"На Левски ще им трябват попълнения, които ако имат нужната класа, догодина борбата за титлата ще е много по-трудна."

Гонзо коментира и състоянието на Лудогорец и ЦСКА. "Видяхме, че Лудогорец последните две години не са на това ниво, на което бяха предишните две години. Това бяха и още са изключително класни футболисти, но минават годините, преситени са от успехи. Нормално като задържат един състав 5-6 години да има пренасищане. Като събереш малко по малко и накрая става голяма."

"Лудогорец има най-добрите футболисти дори в това състояние. Играят дълго време заедно, играли са трудни мачове в Европа, печелили са титли. При Лудогорец проблемът е мотивацията. Левски и ЦСКА са далеч от това, което трябва да имат като ниво и затова не могат да стигнат Лудогорец."

"Ако играят Левски и Черно море примерно, предпочитам да гледам Левски-Черно море пред Манчестър Юнайтед-Челси. Качеството може би в единия мач е по-голямо, но ми е интересна интригата у нас."

"За три мача Лудогорец няма как да изпуснат тази преднина. На базата на отбора, който имат, това са много точки за три кръга."

"При Любо Пенев началният му период, мачовете с Лудогорец, имаше една еуфория, която ме изненада как стихна. Отборът играеше може би най-хубавият футбол от трите отбор. Може би мачът с Ботев за Купата ги отдалечи от формата, която трябваше да бъде. Лудогорец няма как да изгуби титлата, но ЦСКА беше много близо тази година. Просто не можаха да задържат нивото."

"Когато един човек иска да си тръгне, никой не може да го спре. Любо Пенев е голяма фигура, вкара уважение към треньора в отбора. Всяка такава фигура като Любо Пенев ще липсва на българския футбол. Нямаме чак толкова много известни фигури в българския футбол, за да прежалваме човек като Любо Пенев."

"В България нямаме много доверие и търпение, смятам, че Левски си намери треньорът, трябва да дадат на Хубчев едно спокойствие и дългосрочна работа. "

"В момента Левски и Лудогорец имат добри треньори, работил съм със Стойчо Стоев, изключителен треньор. Хубчев също. Ще видим ЦСКА. Надявам се догодина някой от двата гранда, надявам се Левски, да спре тази хегемония на Лудогорец."

А липсва ли му емоцията от стадиона? "Не. Защото винаги съм бил водеща фигура в Левски. Сега и да искам да отида на мач ЦСКА-Лудогорец в София, ще ми е малко трудно. Гледам повечето мачове по телевизията, на стадиона ходя по-рядко като фен. По-често ходя да гледам сина ми. Харесвам българското първенство. Има интрига, има интрига и в изпадащите. Има интересен сблъсък и за Купата, емоциите са големи, може би, защото сме българи."

Гонзо коментира и назначението на Краси Балъков за национален селекционер. "Радвам се за Краси Балъков, че е треньор на националния отбор. Показа с работата си, пожелавам му успех. Нямаме 30 топ играчи, за да направи някакъв невероятен отбор, но съм убеден, че ще вземе максимума от тези играчи."

"Много е важно да има уважение между треньорите. На Хубчев работата трябва да се отчете като добра, като наследяваш един отбор, който има здрава основа, е много по-лесно да надградиш."

"Феновете на Левски мразят и обичат. Може би на базата на журналистически писания, че Хубчев играе дефанзивно, много от хората се анстройват негативно, но нека изчакат. Хубчев е бил треньор на отбори, при които това е нормално. Смятам, че в Левски ще бъде съвсем различно", завърши специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки