Сензациите в пресата: ЦСКА почти е приключил със селекцията

Лудогорец иска Войвода от Белгия, Венци Христов опция за Берое

Сензациите в пресата: ЦСКА почти е приключил със селекцията
Най-интересните теми в българската преса днес, 16 май:
 
„Тема спорт”: ЦСКА почти е приключил със селекцията
 
ЦСКА този път не само движи усилено селекцията, но и почти е пред приключване. Според източници на агенция Блиц червените са се договорили с петима футболисти, а двама от тях вече имат подписани договори, които ще влязат в сила от 1 юли. Единият е южноамериканец, а другият е европеец, играл през последния сезон в бивша съветска република. Не е изключено с червения екип от лятото да се появи и български футболист, който е част от елитен наш отбор. Както е известно, за "Армията" се спрягат Неделев, Кристиан Димитров и Мартин Минчев. Припомняме, че през зимната пауза ЦСКА успя в последния момент да привлече само един играч и то под наем - защитника Нуно Томаш. 
 
„Меридиан мач”: Лудогорец иска Войвода от Белгия
 
След като не успя да се пребори за подписа на плеймейкъра Селим Амала, който се подвизава в белгийския Мускрон, защото избра да заиграе в Стандард Лиеж, родният първенец Лудогорец се насочи към друга звезда от този отбор и шампионат. Според изданието Voetbal Niews разградчани ще хвърлят всички сили да подпишат с косоварския национал Мьогрим Войвода, който също носи екипа на Мускрон. „Орлите" имат сериозна конкуренция от три тима, като единият от тях отново е Стандард. Именно в тима от Лиеж мина част от юношеската кариера на косоваря. Иначе Войвода, който е десен бранител, игра за Косово срещу България през март (1:1) и се представи много добре, като още тогава изявите му са били наблюдавани от хора на Лудогорец. Бранителят е на 24 години, като има мача за националния отбор на Косово, а е записал и 7 двубоя за младежката формация на Албания. В Белгия има близо 70 срещи, като е играл още и за германския нискоразреден Карл Цайс Йена. Той има немски паспорт и няма да заема квота за чужденец извън ЕС, ако евентуално дойде в Лудогорец.
Друг евентуален нов десен бранител на „орлите" ще е хърватинът Фран Тудор, който понастоящем играе за Xайдук Сплит, но договорът му изтича през лятото.
 
„Тема спорт”: Венци Христов опция за Берое
 
Берое може да си върне нападател. Венцислав Христов е в плановете за лятната селекция на заралии. Той обаче не е първа опция за поста. Приоритет е привличането на нападател от чужбина, с когото се водят преговори. Засега обаче няма развитие. В момента в чужбина по този въпрос са спортният директор Валентин Грудев и помощникът на Александър Томаш Косьо Мирчев. Христов е топреализатор на Арда и има действащ договор. Той веднъж вече бе част от състава на заралии, като в периода 2013/2015 записа 46 мача и вкара 17 гола, след което бе трансфериран в украинския Металург Донецк.
Реално в момента Томаш разчита за върха на атаката основно на Мартин Камбуров, като пуска като фалшиви деветки Иван Минчев и Педро Еуженио. Зелените продължават подготовката си за домакинството на ЦСКА в събота. Берое е в серия от четири мача без загуба - 3 победи и 1 равен.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки