Сензациите в пресата: Левски отново иска стадион „Раковски"

Коняспор започва преговори за Лукоки, Локо Пд ще се готви изцяло в Боровец

Сензациите в пресата: Левски отново иска стадион „Раковски"
Най-интересните теми от българската преса днес, 18 май:
 
„Тема спорт”: Левски отново иска стадион „Раковски"
 
Темата "Стадион "Раковски" отново е на дневен ред в Левски. Именно натам са насочени усилията на новото ръководство в инфраструктурен план. Към този момент няма никакви изгледи „Герена" да бъде дострояван, дори поставянето на козирка на построения сектор А се бави години и вече е част от футболния фолклор в България. Централната трибуна дори няма и фасада, а това е прикривано от огромни рекламни пана. Не е изключено всичко около стадиона в "Подуяне" да си остане така, без да се руши, като сегашният терен да продължи да се използва като тренировъчно игрище. Припомняме, че предишният бос на клуба Спас Русев няколко пъти каза, че турски партньори, свързани с Галатасарай, са го съветвали да разруши сегашния сектор А на „Герена", защото нито е строен по правилата, нито е рентабилен. На "Раковски" за последно владетел бе Станислав Ангелов и неговата школа, която обаче е със западащи функции, а освен това МВР, който е собственик на имота, е предупредил Пелето, че там ще се случват други неща. Бившият футболист и спортен директор на Левски се отцепи от клуба, като направи скандална подмяна на членовете на ръководството на школата в квартал "Иван Вазов". А бившият собственик Спас Русев потърси услугите на съда, за да разреши скандалния спор с бившия си служител.
С новия собственик обаче нещата не стоят така. Единият от вариантите пред клуба е "Раковски" да стане част от плановете на правителството за изграждане на стадиона с оглед официалните кандидатури на страната за домакинство на световно и европейски първенства. А другият със собствени средства да се изгради по-малък компактен стадион за нуждите само на Левски.
Всъщност от настъпването на демокрацията у нас доста ръководства на Левски искаха да строят нов стадион на "Раковски". Още през 90-те години Томас Лафчис желаеше да направи съоръжение, подобно на това на Кайзерслаутерн. След това при Тодор Батков отборът дълго време излизаше преди домакинските си мачове с плакат, на който пишеше "Върнете ни стадион "Раковски". Това обаче не се случи, а плановете за изграждането на ново съоръжение на неговото място си останаха неосъществени.
 
„Тема спорт”: Коняспор започва преговори за Лукоки
 
Турският елитен Коняспор започва преговори за закупуването на Джоди Лукоки, съобщава местната преса. Както е известно, скаути на този клуб наблюдаваха на няколко пъти на живо играта на холандското крило на разградчани. Явно, че пратениците са дали добри препоръки, за да се решат шефовете на клуба да влязат в контакт с колегите си от Лудогорец. Коняспор се намира на 6-о място в турското първенство. През този сезон пък Лукоки участва в 25 шампионатни мача за разградчани, в които вкара 6 гола. Очаква се той да е титуляр срещу Левски днес.
 
„Тема спорт”: Локо Пд ще се готви изцяло в Боровец
 
Локо Пловдив ще проведе цялата си лятна подготовка при домашни условия в Боровец. Черно-белите ще имат последна тренировка днес, след която излизат в почивка. Щабът ще раздаде програма за поддържане на форма на играчите. Ръководството все още не е решило с кои футболисти ще се раздели, като се очаква това да стане ясно в рамките на седмица. Подготовката ще стартира на 10 юни, като тимът ще е в Боровец поне до 25-и. Първият официален мач ще е на 3 юли (сряда) - за Суперкупата. 
"Лудогорец има предимство в шампионата, но както виждаме, нищо не се знае в последните кръгове. Преследвачите на Разград имаха много възможности да ги свалят от върха, но така и не успяха да се възползват ефективно", отчете треньорът на Локо Бруно Акрапович. 
За съперници в контролите смърфовете ще търсят отбори от Сърбия и Македония, които също ще участват в евротурнирите.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки