Паро: Можещите треньори вече са в ЦСКА

Щабът по-добре да се запази и за следващия сезон, но да се вземат 2-3 класни попълнения, категоричен е Никодимов

Паро: Можещите треньори вече са в ЦСКА
ЦСКА взе своето във вечното дерби, а и затвори устата на треньора на Левски. Абсурдно е да говориш по този начин: "Ние няма да станем шампион, ама нека и ЦСКА да не са шампиони". Бъди професионалист, уважавай съперника. Това заяви легендата на червените Аспарух Никодимов пред „Тема спорт”. 
 
„Познавам го много добре този човек и изобщо не ме изненадва, че говори по този начин, но не бива така. Предстоящият мач с Ботев няма да е лесен. Пловдивчани създадоха най-много проблеми на ЦСКА този сезон. За купата го елиминираха, а в първенството му отнеха 5 точки. Видяхме ги как играха срещу Лудогорец и как срещу ЦСКА”, каза Паро.
 
„През първото полувреме във вечното дерби Левски се представи по-силно, имаше инициативата, но пък съдията им спести няколко жълти картона. Паулиньо беше направо за гонене за влизането срещу Турицов. Трябваше минимум жълт да му вдигнат, а то - нищо. В крайна сметка важна бе победата и ЦСКА я постигна. Поне ще е втори”, заяви Никодимов. 
 
„Но ако искат да са шампиони догодина, трябва да си направят сериозен разбор на всички нива, да видят какво може да се промени. Така е много лесно отстрани да говорим какво трябва и какво не. Но е ясно на всеки, че на ЦСКА са му нужни двама-трима класни играчи, ако иска да се мери с европейските отбори, а не само с Лудогорец и Левски. Давай, за да вземеш. Със стотинки не можеш да получиш милиони от Европа. Инвестицията ще се отплати”, убеден е специалистът.
 
„Едно от хубавите неща на сезона за ЦСКА е ситуацията с младите футболисти. Те се справят и показаха, че на тях може да се разчита в по-дългосрочен план. Особено Турицов е светлият лъч. Момчето прави някои дребни грешки, но това е съвсем нормално. Той е само на 19 и ако играе редовно, на 22-23 вече ще е опитен футболист, с изградена рутина. Дано да продължат да го налагат здраво и в първенството, и в Европа.
 
Недостатъците на ЦСКА са по-скоро в предни позиции, където липсват достатъчно класа и постоянство. Тиаго е добър футболист, който има доста солиден набор от качества. Той обаче лъкатуши. Понякога се изключва от играта. А и не бива да забравя, че от време на време е нужно да превключва от втора на трета и четвърта скорост. Той притежава отработен удар, изпълнява добре статични положения, има техника, възрастта му е прекрасна. Но му трябва постоянство.
 
По фланговете Енрике тича много, но е ялов и малко егоистичен футболист. Евандро е с по-изразени качества на реализатор, има усета на хищник. Дебне пред вратата, притежава удар, умее да насочва топката. Да, направи доста пропуски по-рано през пролетта, но той не играеше редовно и е нормално да му трябва време. Евандро е и по-комбинативен футболист от Енрике, в него има перспектива”, анализира Паро.
 
„По отношение на треньорския въпрос - ЦСКА си има силен щаб. Да вземат още един помощник, който да се учи покрай опитните, и това е. Старите вълци Люпко и Пенев ще бистрят тактиката, а по-младите за година-две около тях ще се ошлайфат и ще поемат щафетата. ЦСКА е голяма хапка и трябва да се води от големи специалисти. Какъв е смисълът отново да идва някой, който да се учи на гърба на клуба?!
 
Можещите вече са в ЦСКА. Само трябва да ги задържиш. Тактиката на отбора в дербито беше правилна. Люпко и Пенев са врели и кипели в такива мачове, знаят възможностите на отбора и как трябва да подходят. А когато нещо работи добре, няма смисъл да го променяш”, завърши Никодимов.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки