Паро: Можещите треньори вече са в ЦСКА

Щабът по-добре да се запази и за следващия сезон, но да се вземат 2-3 класни попълнения, категоричен е Никодимов

Паро: Можещите треньори вече са в ЦСКА
ЦСКА взе своето във вечното дерби, а и затвори устата на треньора на Левски. Абсурдно е да говориш по този начин: "Ние няма да станем шампион, ама нека и ЦСКА да не са шампиони". Бъди професионалист, уважавай съперника. Това заяви легендата на червените Аспарух Никодимов пред „Тема спорт”. 
 
„Познавам го много добре този човек и изобщо не ме изненадва, че говори по този начин, но не бива така. Предстоящият мач с Ботев няма да е лесен. Пловдивчани създадоха най-много проблеми на ЦСКА този сезон. За купата го елиминираха, а в първенството му отнеха 5 точки. Видяхме ги как играха срещу Лудогорец и как срещу ЦСКА”, каза Паро.
 
„През първото полувреме във вечното дерби Левски се представи по-силно, имаше инициативата, но пък съдията им спести няколко жълти картона. Паулиньо беше направо за гонене за влизането срещу Турицов. Трябваше минимум жълт да му вдигнат, а то - нищо. В крайна сметка важна бе победата и ЦСКА я постигна. Поне ще е втори”, заяви Никодимов. 
 
„Но ако искат да са шампиони догодина, трябва да си направят сериозен разбор на всички нива, да видят какво може да се промени. Така е много лесно отстрани да говорим какво трябва и какво не. Но е ясно на всеки, че на ЦСКА са му нужни двама-трима класни играчи, ако иска да се мери с европейските отбори, а не само с Лудогорец и Левски. Давай, за да вземеш. Със стотинки не можеш да получиш милиони от Европа. Инвестицията ще се отплати”, убеден е специалистът.
 
„Едно от хубавите неща на сезона за ЦСКА е ситуацията с младите футболисти. Те се справят и показаха, че на тях може да се разчита в по-дългосрочен план. Особено Турицов е светлият лъч. Момчето прави някои дребни грешки, но това е съвсем нормално. Той е само на 19 и ако играе редовно, на 22-23 вече ще е опитен футболист, с изградена рутина. Дано да продължат да го налагат здраво и в първенството, и в Европа.
 
Недостатъците на ЦСКА са по-скоро в предни позиции, където липсват достатъчно класа и постоянство. Тиаго е добър футболист, който има доста солиден набор от качества. Той обаче лъкатуши. Понякога се изключва от играта. А и не бива да забравя, че от време на време е нужно да превключва от втора на трета и четвърта скорост. Той притежава отработен удар, изпълнява добре статични положения, има техника, възрастта му е прекрасна. Но му трябва постоянство.
 
По фланговете Енрике тича много, но е ялов и малко егоистичен футболист. Евандро е с по-изразени качества на реализатор, има усета на хищник. Дебне пред вратата, притежава удар, умее да насочва топката. Да, направи доста пропуски по-рано през пролетта, но той не играеше редовно и е нормално да му трябва време. Евандро е и по-комбинативен футболист от Енрике, в него има перспектива”, анализира Паро.
 
„По отношение на треньорския въпрос - ЦСКА си има силен щаб. Да вземат още един помощник, който да се учи покрай опитните, и това е. Старите вълци Люпко и Пенев ще бистрят тактиката, а по-младите за година-две около тях ще се ошлайфат и ще поемат щафетата. ЦСКА е голяма хапка и трябва да се води от големи специалисти. Какъв е смисълът отново да идва някой, който да се учи на гърба на клуба?!
 
Можещите вече са в ЦСКА. Само трябва да ги задържиш. Тактиката на отбора в дербито беше правилна. Люпко и Пенев са врели и кипели в такива мачове, знаят възможностите на отбора и как трябва да подходят. А когато нещо работи добре, няма смисъл да го променяш”, завърши Никодимов.

 

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки