Арда ще пише история на „Лаута"

10 автобуса c фенове от Кърджали, Момчилград и Джебел тръгват към Пловдив

Арда ще пише история на „Лаута"
Арда излиза днес срещу Септември София в бараж за Първа лига. Сблъсъкът е на "Лаута" в Пловдив, като срещата започва в 18:30 часа.
 
Плейофът има историческа стойност за кърджалийци. Досега Арда никога не е бил част от елита и ако успее днес, ще стане 68-ия дебютант в Първа лига след Царско село, който спечели втория ешелон.
 
Септември София пък влезе в елита точно на "Лаута" преди две години, когато победи Монтана в баража. Така че стадионът на Локомотив носи късмет на столичани. Вчера от Арда излязоха с надъхващ видеоклип към феновете си на клубния сайт.
 
"Приказката започна оттук - "Арена Арда" придоби европейски вид. Елин Топузаков положи началото. Арда спечели Купата на АФЛ през май 2018 година. Арда стана шампион на В група през май 2018 година. Арда започна ударно участието във Втора лига. Стойчо Стоев пое щафетата. Арда стана фактор във Втора лига. Стамен Белчев класира Арда за бараж.
 
„Кърджали има нужда от вас. Ние имаме нужда от вас. Да напишем заедно историята на Кърджали и на футболен клуб Арда. Ела и бъди част от нея. Този бараж е за всички нас", казаха играчите и треньорът Стамен Белчев. Цялата тази приказка става възможна с помощта на тях... феновете!", се казва в клипа.
 
Очаква се Арда реално да е домакин в двубоя със Септември. Цели 10 автобуса с фенове тръгват за Пловдив. Седем от тях са от Кърджали, 2 от Момчилград и един от Джебел. Най-вероятно над 2000 зрители ще подкрепят Стамен Белчев и неговите възпитаници в решителната битка за историята.
 
Спортният директор на Септември София Кристиян Добрев заяви, че тимът му няма как да подцени Арда, който завърши на трето място във Втора лига.
 
"Мястото на Септември е в Първа лига и остава само да го докажем и спечелим срещу Арда. Това е най-важният ни мач, който няма да е никак лесен. Трябва да бъдем уверени в собствените си възможности", каза шефът на столичани.
 
Той бе категоричен, че изходът от баража в сряда ще е определящ за бъдещето на Септември София. Възможно е доста от играчите да си тръгнат при неуспех.

 

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки