Сензациите в пресата: Конфликт с Неделев махнал главата на Белия

Хебър с оферти към Иса и Галчев, Ботев чака четирима нови и продава трима титуляри, Дерменджиев отпада като вариант и още...

Сензациите в пресата: Конфликт с Неделев махнал главата на Белия

Сензациите в пресата днес, петък, 31 май 2019 година:

„Меридиан Мач“: Конфликт с Неделев махнал главата на Белия

Конфликт между Тодор Неделев и Николай Киров е една от основните причини за уволнението на Белия, научи „Меридиан Мач“. Звездата на „канарчетата“ недоволствал усилено от методите на работа на треньора, който в сряда беше освободен от поста си. Неделев се усъмнявал публично в качествата на Николай Киров, а броженията му логично стигнали и до ръководството, и до самия наставник. Тошко имал претенции към тренировъчния процес, който според него бил изключително еднотипен, скучен и по никакъв начин не развивал отбора. Постепенно недоволството на Неделев се предало и на други от основните футболисти, което поставило Белия в още по-неблагоприятна ситуация. От своя страна пък Николай Киров същ показвал с поведението си, че Тошко не му е любимец и двамата почти не водили разговори, които са различни от служебни.

„Тема спорт“: Дерменджиев отпада като вариант за Ботев
Бившият треньор на Левски и Лудогорец Георги Дерменджиев засега отпада като вариант да поеме Ботев Пловдив, довериха от клуба. С него реално е проведен само опознавателен разговор, като самият Дерменджиев не е бил особено убеден, че иска да води канарчетата. Това е накарало ръководството да говори и с шефа на школата Ферарио Спасов. В началото на пролетния дял той напусна Монтана и малко по-късно пое академията на канарчетата. Феро е бил категоричен, че към момента желае да продължи работата си в ДЮШ и нямал желание отново да се захваща с треньорството. За това и шефовете на Ботев Пловдив са се насочили към специалист от чужбина.

„Тема спорт“: Ботев чака 4 нови, продава трима титуляри
Поне четирима нови играчи се очаква да започнат подготовка с Ботев Пловдив на 10 юни. Става въпрос за централен защитник, вратар, вътрешен халф и нападател. Стражът вече бе договорен - Георги Аргилашки от Берое. Другите трима засега се пазят в тайна. Интересното е, че разговорите с част от тях са водени от бившия вече наставник Николай Киров-Белия. Ръководството ги е уверило, че ще бъдат привлечени. Сред спряганите е Владислав Узунов от Славия. Вчера на преговорите си с ръководството сърбинът Радован Чурчич е обсъждал дори селекцията с шефовете на канарчетата. Той е пристигнал в Пловдив още в сряда вечер. Освен вратарите Даниел Кайзер и Иван Чворович, от Коматево си тръгва и Феребори Доре. Очаква се да бъдат трансферирани Кристиан Димитров, Тодоров Неделев и Радослав Терзиев.


„Тема спорт“: Хебър с оферта към Иса
Новият член на Втора лига Хебър Пз е отправил оферта към централен нападател на елитен тим. Става въпрос за Исмаил Иса от Дунав Русе. Предложението било доста примамливо от финансова гледна точка, довериха близки до клуба. Договорът на Иса с драконите бе до края на сезона и реално той ще премине в Хебър, ако приеме офертата като свободен агент. Силните игри на нападателя за Дунав му донесоха и повиквателна за националния отбор от новия селекционер Красимир Балъков за евроквалификациите с Чехия (7 юни) и Косово три дни по-късно. В момента Иса е на лагер с трикольорите в Бояна. Той е заявил, че ще отговори на старши треньора на Хебър Николай Митов след двубоя с Косово на 10 юни. Пазарджиклии са амбицирани да гонят промоция за Първа лига, като няма да жалят средства. За целта се очаква да бъде направена по-сериозна и мащабна лятна селекция. Митов вече бил готов със списък с играчи. Доста футболисти от настоящия тим ще бъдат освободени. Утре Хебър приема Германея Сапарева баня в последното си домакинство за сезона в Югозападната Трета лига. Заради започнали ремонтни дейности на стадиона в Пазарджик мачът ще се играе в Брацигово. Новакът във Втора лига подменя терена на "Георги Бенковски", като ще има и други промени, за да може съоръжението да вземе лиценз за професионалния футбол.


„Тема спорт“: Галчев напуска Септември Сф
Халфът Борис Галчев няма да остане в Септември София. Тимът изпадна във Втора лига след загубата от Арда в баража. Той бе изгонен в продълженията на мача на "Лаута". Договорът му изтече и желанието му е да продължи да играе в елита. Именно такива предложения ще очаква Галчев в следващите дни. Опция пред него е Хебър Пазарджик. Преди време се заговори и за преминаване в аматьорския Банско, но това едва ли ще се случи предвид желанието на футболиста. Своето бъдеще не знае и треньорът Христо Арангелов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки