В РУСИЯ: Давидов ще получи 360 000 евро от ЦСКА, ако изпълни договора си

Агентът на халфа с любопитни коментари по негов адрес

В РУСИЯ: Давидов ще получи 360 000 евро от ЦСКА, ако изпълни договора си

Водещата руска медия sports.ru съобщава, че заплатата на Денис Давидов в ЦСКА ще е 8000 евро на месец.

Неговият договор е за 3 години и ако остане, през втория сезон месечното му възнаграждение ще нарасне до 10 000 и до 12 000 през третия.

Така общо по контракт за трите години Давидов може да получи 360 000 евро, като в Русия изчислиха, че възнаграждението му ще е с 2,5 пъти по-ниско от това в Спартак Москва.

Давидов не е собственост на руския гранд от февруари 2019-а, след като договорът му изтича. Спартак държи правата му цели 9 години от 2010-а.

Плеймейкърът обаче записва само 33 мача за представителния тим и 1 гол и не оправдава големите очаквания.

През пролетта Давидов бе част от втородивизионния Нижни Новгород, който завърши 4-ти от 20 тима. Денис обаче е бил със статута на резерва - 7 мача, 195 минути и един гол.

Давидов е разтрогнал контракта си с клуба, за да подпише с ЦСКА, а агентът му Алексей Сафонов прави любопитни коментари по негов адрес в руските медии.

"Тема Спорт" подбра изказвания на мениджъра от негово интервю преди седмица и друго преди малко повече от година.

Наскоро Сафонов е попитан: "Не е ли жалко, че Руския Меси стигна дотам да играе в Нижни Новгород?".

Агентът отговаря: "Всичко е много просто. Трябва винаги да излизаш на терена и да доказваш, че заслужаваш да играеш в топотбор. Не можеш вечно да си обещаващ талант. Времето тече. Смятам, че Давидов има нужда да смени първенството. Да отиде някъде другаде в Европа, за да презареди кариерата си", казва Сафонов и точно това се случи с играча седмица по-късно.

В старо интервю пък мениджърът е помолен да опише Давидов: "Той е последният футболен романтик. Денис обича футбола заради играта, а не за-щото носи добри пари. Денис играе с душа. Като характер ми прилича на хусар, който се сражава с войските на Наполеон през 1812-а. Давидов е дрибльор. Навремето ние, руснаците, имахме много такива. Тогава добрият нападател се определяше от начина, по който се движи, докато сега отдаваме значение само на бройката голове, които вкарва. Денис обаче не се реализира напълно в Спартак. На първо място вината е в играча. Дадоха му се шансове, но... Не можеш вечно да си обещаващ талант. В крайна сметка, футболът е война, а не хоби. Напрежението в Спартак е страхотно и идва от всички страни. Гледат те под микроскоп. Може би на Давидов му липсваше достатъчно воля, упоритост и постоянство, за да се наложи в Спартак", казва Сафонов.

А на въпрос: "Какво го съветвате", агентът отговаря: "Много обичам да му повтарям една поговорка: "Не бързай да се радваш, ако те носят на ръце, за да не се окаже, че те носят към гробищата". Денис е отворено, честно и лоялно момче, има душа. Други мениджъри искаха да го отмъкнат, но той остана с мен".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки