Бербо: Ревах, като ме псуваха феновете на ЦСКА, но това ми помогна (ВИДЕО)

Футболната звезда издаде, че е обмислял да остави децата си без наследство

Бербо: Ревах, като ме псуваха феновете на ЦСКА, но това ми помогна (ВИДЕО)
Един от най-тежките моменти в кариерата на Димитър Бербатов със сигурност е този, в който феновете на собствения му тим ЦСКА го псуваха след мача с Левски, когато не успя да вкара сам срещу вратаря. А в ответната атака "сините" вкараха "кървавия гол" на Гонзо и впоследствие станаха шампиони. 
 
Бербо призна, че е стигнал и до рев заради този случай, но той му е помогнал да осъзнае, че е време да смени средата и да тръгне по пътя си, който впоследствие го изведе до върха на световния футбол. Ето още от изповедта на Бербо в предаването "Ничия земя" по NOVA. 
 
"Защо мислиш, че не съм ревал в този случай. Прибрах се вкъщи, ревал съм, после пак. Но така съм си го създал, че никога не помня негативното. Спомням си някакви неща, но не и цялаат поредица. Дали съм осъзнавал, че няма да си позволя да остана седнал? Правех това, което обичам и това ме спаси. Това беше знак, че трябва да търся реализация. Смених средата, но не защото аз исках, а ми беше показано. Тогава започвах и съдбата ти показва по най-суровия начин, че трябва да сменя средата. Това ми помогна. Това беше моментът, в който трябваше да се реализирам. Ако това не се беше случило, може би нямаше да се реализирам", сподели нападателят и разкри, че нищо човешко не му е чуждо. 
 
"Мислиш, че не съм се напивал ли? Сигурно даже са ме и снимали, но съм се държал почтено, да не си личи. Всякакви гафове съм имал. Такива неща са нормални. Хубаво е да имаш човек в семейството си, другата ти половинка, да те подкрепя и да е с теб", сподели още Бербо и разкри каква е огромната роля на жена му Елена за успеха му. 
 
"Когато си футболист, човекът до теб трябва да проявява огромно търпение. Тук е жертвата от страна на другата половинка. Тази жертва - като търпение и разбиране във всеки един момент. Говоря за себе си, но познавайки и други елитни състезатели знам, че един такъв човек е в центъра и всичко се върти около него. Търпението и разбирането от жената в такъв случай е огромно. Аз ако съм жена, няма да мога да проявя такова търпение към себе си. Ето това е жертвата от нея. Аз съм труден за изтърпяване и може би затова сме заедно. Пак трябва да се върна към интуицията защо и как съм я намерил. Просто знаеш, че това е тя. Има ги и нещата с гледането в очите, страхотния секс и т.н., но най-важното е, че осъзнаваш, че тази жена е за теб", разкри Бербо как е избрал идеалната жена. 
 
"Не мога да готвя нищо. Опитвам се да бъда баща, доколкото ми позволяват другите ми ангажименти, колкото и трудно за осъзнаване да звучи. И тук пак говорим за търпението на жената. Има моменти, в които имам социални ангажименти постоянно, в такива моменти търпението на другия изтънява. И трябва да се намери балансът, много връзки се разпадат за това. Но аз не мога да седна в нас и да не върша нищо", заяви той и разкри как се вижда на 60 години. 
 
"Да съм жив и здрав на 60, друго не искам. Да съм енергичен тогава, идеите ми ще си вървят в главата. Имам избора да се срещам, с когото аз преценя, а не да ми пилеят енергията хора, които аз не искам да срещам. Мога да си го избера. Суетен съм, но до 60-годишнината си не съм мислел. В момента избирам по кой път да тръгна. Аз още мисля като активен състезател и това трябва да го изключа и да дефинирам целта си и да тръгна към нея. Сега съм разпилян в няколко неща, взимат ми енергията и в един момент ще трябва да си избера с какво да се занимавам и да вложа 90% от енергията си в него", каза Бербатов. 
 
"Вече искам да успявам в другите неща, в които тръгвам. В тях ще успея до друго ниво, но ще пробвам. Никога не съм доволен от себе си на 100% и това е голям проблем. Сто неща ми дойдоха в главата след лекцията при децата, измъчвам се, тормозя се и по някой път не е хубаво, защото се изморявам психически", сподели още Бербатов и добави, че е решил да остане в България след футбола, защото обича родината си. 
 
"От две години живея постоянно в България. Обичам си България, това е истината. Чувствам се добре, така съм си го направил да се срещам с хора, с които искам да го правя. Хора със същата амбиция за растеж и надграждане. Самият живот ме среща с такива хора, може би се привличаме и се намираме така. Това не ми изпива енергията, а ме зарежда. Да, изморявам се, но съм и зареден, защото са готини хората." 
 
"Социалната среда на хорат до теб също е важна, защото да живееш в чужбина не е лесно. За децата и жената също е важно, защото за тях също няма да е лесно в средата в чужбина. Аз съм си го извоювал това сега. Като прочетат книгата ми хората, ще разберат как съм си го извоювал", сподели още той и се върна на момента с клането на прасе за Коледа в детството му. 
 
"Клането на прасе в Марикостиново е едно от хубавите неща от миналото ми, което ме е карало да се усмихвам. Хората са различни, говорейки с баща ми и майка ми си спомних за тези моменти. И читателите ми казват, че се припознават в това. Аз не съм се родил така, извоювал съм си го, вече мога да се срещам, с когото искам", разкри още той и сподели как се справя с хорското внимание. 
 
"На моменти вниманието на хората ме напряга. Няма известен човек, който да не се напряга от това. Скарал си се с жена си, детето ти болно и някой иска да се снима с теб. Как реагираш в такъв случай? Ако не си направил грешката няколко пъти, може да реагираш остро и да си кажат, че си надувка. Ако се контролираш, ще обърнеш внимание и на този, който иска да се снима с теб. Аз също съм фен на много хора, снимал съм се с тях, искал съм нормално да се снимам с тях. На Анди Гарсия съм фен, сума време се чудих как да се снимам с него, жена ми ме накара и се снимахме. Казах му, че съм от България, той не е знаел кой съм. С истинския Роналдо съм се снимал, с уважение и с респект. И после си заминаваш", заяви футболистът и разкри какво е битието на професионалния играч и как харчи парите си. 
 
"Кристиано си ги е заслужил тия неща. Аз имах късмета да работя с една година, копират го за прическата. Но за да стигне до там, той си го е извоювал. Всичко, което има, той си го е заработил. Когато си го заработил както трябва, няма какво да те притеснява. Има го моментът с колите, парите, къщите. Всички сме хора и страдаме от злоба, алчност и суета, това е нормално. Когато си футболист на световно ниво заработваш толкова много пари и можеш да правиш, каквото си искаш, защото са твои пари. Купуваш си 6 коли и не дължиш обяснение на никого. Не всички са така. Ако почна да си изброявам смъртните грехове... Минал съм през всички тях, аз съм като всеки мъж на света. Опитвам се да контролирам слабостите си. Имах една случка, в която трябваше да подходя високомерно, направих го, но не ми беше хубаво. Върху това работя. Повтаряйки си го, връщайки ситуациите, така работя върху това", разкрива Митко. 
 
"Гледах документален филм за Уорън Бъфет как живее, как харчи парите, как ги цени. Вече съм много прецизен в това, което харча като пари, защото съм стигнал до момента, в който осъзнавам как съм ги изкарал. Като приключиш с футболната дейност спираш с получаването на такива суми и трябва да си управляваш парите. Още се уча, но се опитвам. Като имаш дъщери, трябва да угаждаш, както и на жена си. Променил съм се вече много, хората ще си кажат, че си скръндза. Но това не ме интересува. Защото, ако не си заработил парите си, няма как да осъзнаеш за какво става въпрос", сподели още Бербатов.
 
„За дъщерите си съм по игровата част, те са много по-различно поколение от моето. Те са по-интелигентни, по-бързо схващат нещата. Имат повече удобства, отколкото съм имал аз. Глезени са, момичета са все пак. Опитвам да съм строг, но не ми се получава. Опитвам се да ги лишавам от неща, за които трябва да знаят, че трябва да се потрудиш, за да ги имаш. Обмислям го да не им оставя нищо като наследство, въртяло ми се е в главата. Случвало се е аз да се возя в бизнес-класа, докато децата ми в икономична. Успели хора са казвали, че те са пътували в бизнес-класа, а децата им не. Но това са моите пари, аз съм ги изкарал, а децата не са изкарали пари, трябва да се потрудят за това. Първоначално ревяха, обясних защо трябва да е в икономична класа. Стискаш зъби, реве ти се, правиш се на строг. А след 10 мин., когато отидеш да видиш какво става – детето седи отзад, все едно не беше ревала, добре ѝ беше там. Пет минути рева, час и половина смях. Това също е урок, който е от доста по-успели хора от мен", сподели Бербо и разкри от къде черпи вдъхновение. 
 
"Опитвам се да чета биографиите на успели хора, от които се опитвам да си слагам някакви неща от тяхното битие в моя живот. Последно прочетох книгата на Сър Алекс, бил съм всеки ден с него, но пак научаваш нещо", разкри нападателят и се върна на ситуацията с изваждането му от групата за финала в Шампионската лига преди почти десетилетие. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки