Боримиров: Не мога да нарека Павел Колев приятел

"Не ми казаха защо ме освобождават, за 13 години нищо не се е променило в Левски"

Боримиров: Не мога да нарека Павел Колев приятел

В последните дни чух едно изказване на Павел Колев. Той твърди, че сме приятели. Нека ви кажа моето мнение. С Павел Колев сме познати, но не и приятели. За мен думата приятелство значи много. Не знам как човек, с когото сме се виждали рядко и сме контактували малко, мога да нарека приятел, обяви Даниел Боримиров на специална пресконференция, на която направи отчет на от него и екипа му работа в клуба.  Легендата на Левски беше освободен от директорския пост в школата на "сините".

 
"В последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи. Причините бяха ремонт на общежитието и подмяна да тревното покритие на игрище "Зора". Не ми е изтъкната причина за освобождаването ми. Когато човек си върши работата по един безупречен начин, не е очаква да го уволнят. Показахме с цифри какво е направила школата. Базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тази на Лудогорец и Ботев, ние сме едно джудже", допълни бившият полузащитник. 
 
"Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо. Ще се радвам, ако вие разберете каква е истината. Нямам думи. Хората се преходни, Левски е вечен. Аз няма да спра да обичам Левски, защото ми е дал много и ме е направил това, което съм. Формулата на успеха е, че съумях да направя един изключителен колектив от треньори, в които повярвахме. Всеки идваше на работа зареден и трупаше опит и знания. Всеки искаше да върви нагоре. Това са неща, които трудно се постигат. Когато човек вярва, ще успее. Единствено ме боли от това, че ще се разделя с треньорите. Срещнах едни прекрасни хора, които обичат Левски и дават всичко да развиват децата на Левски. За развитието на школата не сме водили никакви разговори с Павел Колев. През последния месец с него сме се видели два пъти", каза още Боримиров.
 
"Най-тежкият период беше, когато в Левски нямаше пари. На мен ми беше много трудно да накарам треньорите да идват на работа с единствената мисъл как да тренират своите възпитаници. Заплатите не бяха големи. Между 800 и 1000 лева. Зимните месеци, когато разходите са по-високи, е много трудно. Раздялата с треньорите е един от тежките моменти. Има отчетност в клуба и дарения. От даренията съм плащал на треньорите. Питал съм много пъти защо клубът не инвестира в школата. Няма никаква промяна от 13 години! Надявам се Васил Божков да направи тази промяна и да започнат да се изграждат игрища. С едно изкуствено игрище е трудно. Видяхте, че юношите по никакъв начин не отстъпват на платените чужденци. Нужда е вяра и търпение", допълни легендата на "сините".
 
"В България обичат хора, които са послушковци. Може да съм неудобен за някои хора. Да изразявам мнението си свободно и да казвам какво трябва да се случи. Георги Йомов сам избра своя път и реши да напусне. Това стана една седмица преди започването на шампионата. Той реши да напусне Левски и да отиде в Славия. Георги Йомов е добър футболист. Следя развитието му и му пожелавам успех. Тук е моментът клубът да има позиция. Когато подписваш договор, идваш в Левски да работиш с наличните футболисти. А ние махаме предишните, идват нови. Как ще се обиграе този отбор? За изграждането на един отбор ти трябват две-три години. Имаше момент при Делио Роси, който не разчиташе на хора от школата. Момчетата бяха на кантар и мислеха за напускане. Много исках да има втори отбор, за да направим този нужен преход от юношеския към мъжкия футбол по-плавен", завърши Боримиров.
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки