Сензациите в пресата: Сент Етиен пуска Жоржиньо в ЦСКА без пари

На „Лаута" чакат още двама чужденци, Защитник на Ботев (Пд) повежда Локо (Сф)

Сензациите в пресата: Сент Етиен пуска Жоржиньо в ЦСКА без пари

Най-интересните теми от българската преса днес, 8 юни:

 

„Меридиан мач”: Сент Етиен пуска Жоржиньо в ЦСКА без пари

 

Игралият под наем в ЦСКА през миналия сезон Жоржиньо, може да премине за постоянно на „Армията" като свободен агент, написаха   медиите във Франция. Както е известно, той е собственост на Сент Етиен. Отборът обаче бе напуснат от своя треньор Жан-Луи Гасет, а неговият наследник - Жюслен Принтан, няма намерение да разчита на футболиста от Гвинея-Бисау. Жоржиньо е попаднал в списък с играчи, които са свободни да си търсят отбори. Там освен игралият в ЦСКА бързак, попадат още Хабиб Майга, Усама Танане, Лео Лакроа и Асан Дюсе.

През миналия сезон Жоржиньо записа общо 42 мача, в които реализира 6 гола (32/5 в Първа лига, 5/0 за Купата на България и 5/1 в Лига Европа). Въпросът е, че ако сега крилото подпише с ЦСКА, то „червените" ще трябва да поемат цялата му заплата, което може да се окаже проблем. Предполага се, че интерес към Жоржиньо не липсва и той ще може да премине в друг клуб, ако условията му харесат повече от тези, които ще извадят от „Армията".

 

„Тема спорт”: На „Лаута" чакат още двама чужденци 

 

В близките дни се очаква още двама чужденци да пристигнат в Локомотив Пловдив. Те ще минат пробен период. Откакто Бруно Акрапович пое смърфовете, всички играчи, които идват на "Лаута", карат тестове. Става въпрос за защитник и халф. Босненският наставник е останал доволен от видяното от централния защитник от Мозамбик Давид Малембана. Почти сигурно той ще бъде привлечен. Бранителят притежава завидна физика и би оформи добър тандем със Стивън Езе, споделиха от "Лаута".

Милош Петрович и Йосип Томашевич остават в тима. Имаше вариант те да бъдат освободени, въпреки че имат договори. Засега няма развитие около Буна и Банович, чиито договори изтекоха и на този етап все още не са подновени.

 

„Меридиан мач”: Защитник на Ботев (Пд) повежда Локо (Сф)

 

Защитникът на Ботев Димитър Пиргов е трансферна цел номер 1 на Локо София. „Червено-черните" имат амбициозни задачи за следващия сезон и затова си поставили за задача да вземат бранителя на „канарчетата". Междувременно се разбра, че Локо стартира подготовка на 12 юни от 17 часа. Ясно е, че капитанът Влади Романов напуска тима, за да подпише с Дунав. Доста от другите титуляри от този сезон за момента пък не са получили предложения за нови договори. Първата контрола на тима е на 22 юни срещу ЦСКА 1948, а вторият съперник е на Септември на 28 юни.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки