Хубчев: По цял ден гледаме играчи, чакаме нови всеки момент (СНИМКИ)

Ще се опитам да направя отбор, времето на отделните единици свърши, заяви треньорът

Хубчев: По цял ден гледаме играчи, чакаме нови всеки момент (СНИМКИ)
Старши треньорът на Левски Петър Хубчев даде пресконференция след първата тренировка на “сините” за новия сезон. Наставникът внесе яснота около селекцията на тима, както и други новини преди заминаването на тима за първия подготвителен лагер в Добринище. 
 
"Имаме няколко футболиста, с които разговаряме. Някои дори играха вчера, на други първенствата им вървят. От десетина дни по цял ден се занимаваме със селекцията. Искаме да знаем, че ако бъркаме, грешката е в нас. Разговаряме с хора, които са мотивирани да дойдат в Левски. Възможно е да има нови още в Добринище. Един човек може да дойде на проби.
 
Очакваме нападатели - офанзивни футболисти. Искаме ние да видим играчи от школата и да преценим кого можем да използваме. Искаме да имаме група от 22 футболисти плюс няколко от академията. Търсят се точните хора, но всичко иска време. Рискът е голям, защото мачовете идват. На базата на бюджета ни се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме пет или шест водещи футболисти и около тях да интегрираме млади играчи, независимо дали са българи или чужденци", каза Хубчев.
 
"От една страна е хубаво, че сега сме по-малка група за първия лагер, защото ще можем, освен тренировките, да проведем и индивидуални разговори с тези момчета, които са тук. Няма футболист, който да не попада в плановете ми, освен футболните причини. Няма! Честно ви гледам в очите и ви го казвам.
 
 
Трябва да изградим отбор, а не да коментираме отделни отделни единици. Отдавна мина времето, в което отделни футболисти, в ЦСКА и Левски, решаваха нещата. Ще се опитам да направя отбор. Поведението, отношението към работния процес, ще подскаже на мен и на моите хора дали трябва да освободим тоя или оня. На този етап не планираме такова нещо", добави треньорът на Левски.
 
По отношение на стила, който иска да наложи Хубчев заяви с усмивка, че Левски трябва да бъде добре в защита, което разведри обстановката в залата. 
 
"Важното е да сме стабилни в отбрана. Напрежение има. Ако няма напрежение, няма да се получат нещата. Ако няма напрежение, не сме готови - аз да застана тук. Ако няма напрежение, не е добре за мен. Трябва да се научим да живеем с това напрежение. Уважавам достатъчно всички клубове, така съм възпитан. Дори в Левски сигурно има хора, които не са били доволни от поведението ми, когато съм бил в друг отбор.
 
 
За мен това е най-добрият клуб, така ги разбирам нещата, ще опитам така да ги направи - с позволени средства и с непозволени, в България много често се получава. Ако дойде футболист и ми каже, че има оферта, и реално се види тази оферта, и той ми каже, че иска да напусне клуба, аз съм на мнение, че е по-добре да напусне. Това са ми разбиранията. Интерес имаме към играчи както в България, така и в чужбина - имена няма да кажа", каза още специалистът.
 
Хубчев коментира и дългообсъжданата тема за евентуален спортен директор и скаутско звено в клуба. Специалистът е на мнение, че взимането на подобно решение е много закъсняло.
 
"Смятам, че чисто футболното звено в един клуб трябва да има спортен директор и скаутско звено, задължително. Трябват тия хора и не се притеснявам да го кажа. Казал съм го на ръководството, те го знаят. Имена не мога да кажа, няма как аз да определям. Безвъзвратно сме закъснели, страшно много, ако утре се появят тия хора, трябва да ги назначат. Ако има такива хора, тяхната работа трябва да бъде насочена към декември. Страшно много сме закъснели, нямат ден за губене".
 
 
Петър говори и за плановете му около школата на клуба и как би могъл да интегрира част от младите в първия отбор.
 
"Единият от помощник треньорите отговоря само за 19-годишните, имаме поглед, знаем какво се случва с юношите през цялото време. Чух и имам представа съвсем скоро какво ще се направи тук. Другото са празни приказки. Чувам, че от доста време е говорено, но не е направено нищо. ДЮШ ми е слабост, където и да съм бил", завърши Хубчев.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки