ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА на преговори с вратар на Арсенал

Чакат днес Греъм Кери в София

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА на преговори с вратар на Арсенал
ЦСКА прави опити да привлече македонския вратар на Арсенал Деян Илиев (24 г.). Армейците са водили преговори с него и през пролетта на 2018-а, но тогава не се стига до трансфер.
 
Сега червените пак са се насочили към национала на югозападната ни съседка. Преди 3 дни Илиев остана резерва в евроквалификацията срещу Полша (0:1), а снощи тимът имаше двубой с Австрия.
 
През изминалия сезон македонецът е записал 17 мача за формацията на Арсенал до 23 г., която се състезава в дублиращата Висша лига. Илиев е допуснал 34 гола. Не е играл от 11 март, но впоследствие е привикан в представителния тим от Унай Емери. Македонецът дори е на пейката във финала за Лига Европа, загубен с 1:4 от Челси. Договорът на Илиев обаче изтича на 30 юни.
 
Вратарят е висок 195 см, като до 2012 г. е част от Беласица Струмица, след което е привлечен в Арсенал. Започва от формацията на артилеристите до 18 г. Бил е национал на Македония във всички тимове от 17-годишните до представителния. Стражът притежава български паспорт, така че ако премине в ЦСКА, няма да заема квота извън ЕС.
 
Армейците търсят сериозна алтернатива на Витаутас Черниаускас. Главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов призна наскоро, че ще бъде привлечен чуждестранен вратар. 
 
"Ще вземем играч, който да даде нужната конкуренция на Черниаускас и който е по-добър - той да пази", заяви Стоилов.
 
В момента с отбора се готвят освен Черниаускас юношите Петър Петров (20 г.) и Илия Шаламанов (16 г.).
 
Преди време се появи информация, че ЦСКА е отправил предложение към италианския вратар Мирко Пилиачели (25 г.) от Университатя Крайова. Той е добре познат на спортния директор Кристиано Джарета. Вчера обаче стражът стартира подготовка с румънския си тим.
 
ЦСКА се опитва да финализира и привличането на ирландското крило Греъм Кери (30 г.) от Плимът. Той би дошъл като свободен агент, тъй като контрактът му изтича. От ЦСКА не отрекоха за преговори с него. Говори се, че Кери ще пристигне в София днес. Той вече е посетил България през миналата седмица, като се е запознал с базата на клуба.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки