СЕНЗАЦИОННО: Мбапе с куп изисквания към ПСЖ

Клубът трябва да задоволи всички искания, за да не изпусне нападателя

СЕНЗАЦИОННО: Мбапе с куп изисквания към ПСЖ

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е представил списък пред клуба с няколко ключови свои изисквания.

Единствено удовлетворяването на тези условия ще задържи французина във френския шампион, твърди журналистът от „Сънди Таймс” Дънкан Касълс.

През миналия месец 20-годишният футболист хвърли в шах шефовете на ПСЖ при получаването на наградите си от Профсъюза на футболистите в Лига 1. Тогава звездата на парижани шокира с думите, че може би е дошъл моментът за нов проект, от който да стане част.

Никой в клуба не очакваше подобно нещо, още по-малко на събитие от такъв характер. Затова сега в ПСЖ настанаха смутни времена, тъй като освен Мбапе и другата звезда в атака – Неймар, ежедневно е обект на спекулации, пращащи го обратно в Барселона.

Според Касълс именно вътрешната конкуренция между двамата е причина Мбапе да търси или изход чрез трансфер, или тотална промяна във вътрешния ред.

„Мбапе чувства, че вече е надминал Неймар по степен на важност за ПСЖ на терена”, коментира Касълс за подкаста „Трансфър Уиндоу”.

„Сега той желае да му бъде гарантирано, че от следващия сезон ще играе като „деветка”, като централен нападател, вместо Кавани и Неймар, който дори не играе често. Мбапе иска този пост само за себе си.”

„Също така е пожелал да изпълнява дузпите. Той можеше да спечели „Златната обувка” миналия сезон, ако бе започнал да ги изпълнява по-рано. Той чувства, че клубът е длъжен да му позволи да бие дузпите. С тяхна помощ можеше да вземе този трофей.”

„Освен това е изискал ПСЖ да играе в различна тактическа постройка. Той желае да бъде централен нападател в схема 4-4-2. Това беше схемата, при която за първи път показа таланта си в Монако.”

Не на последно място френският национал поставил условие да получава далеч по-голям процент приходи от своите имиджови права. ПСЖ трябва да задоволи всяко от исканията на Мбапе, за да гарантира неговото оставане.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки