ИСТОРИЧЕСКО: Волейболистките с дебютна победа в Лигата на нациите (ВИДЕО)

„Лъвиците“ постигнаха първия си успех след драматичен обрат

ИСТОРИЧЕСКО: Волейболистките с дебютна победа в Лигата на нациите (ВИДЕО)

Женският национален отбор на България записа историческата си първа победа във волейболната Лига на нациите.

В мач от група 13 „лъвиците“ постигнаха драматичен обрат над Република Корея до 3:1 след 20:25, 25:23, 25:19 и 26:24 в отделните части.

Така момичетата на Иван Петков се изкачват на 15-а позиция с 4 точки (1 победа, 10 загуби), корейките са последни с 3 точки (1 успех, 11 поражения). 

Страхотен мач направи Нася Димитрова, която стана и реализатор за успеха с 24 точки. 16 точки добави Мирослава Паскова, а за азиатките Ким Йеон Кун бе над всички с 27.

Родните представителки показаха вдъхновена и сърцата игра, като успяха да изкарат наяве най-добрите си качества във важния мач и наложиха волята си над съперника.

Волейболистките ни не успяха да стартират по-най-добрия начин в мача и позволиха на съперника да диктува играта. Корейките дръпнаха с 18:13, като разликата бе непреодолима и азиатките спечелиха първата част.

В следващите два гейма българките бяха водещият тим на полето и след отлични изяви спечелиха, като поведоха с 2:1. Ключова бе четвъртата част, в която играта бе равностойна, а корейките се бореха със зъби и нокти за успех.

Нашите момичета обаче показаха характер и воля за победа, успяха в решителните моменти и надделяха с 26:24, а с това спечелиха и крайната победа с 3:1 гейма.

През последната седмица от най-комерсиалната волейболна надпревара България ще играе на турнира в Група 18 в Нингбо (Китай) срещу домакините, световния шампион Сърбия и Германия. Мачовете са от 18 до 20 юни.

Стартов състав на България: Нася Димитрова, Мирослава Паскова, Мира Тодорова, Гергана Димитрова, Силвана Чаушева, Петя Баракова, Жана Тодорова (либеро). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки