Вече има реални оферти от чужбина за юноши на Лудогорец (ВИДЕО)

Вижте интервю с директора на ДЮШ и треньор на дубъла на „орлите“ Радослав Комитов

Вече има реални оферти от чужбина за юноши на Лудогорец (ВИДЕО)

Директорът на Детско-юношеската школа на Лудогорец и старши треньор на втория отбор на „орлите“ Радослав Комитов говори пред клубната телевизия за развитието на Академията, за нивото на младите играчи в нея и шансовете им да се реализират в професионалния футбол.

Комитов е убеден, че школата на Шампионите вече е изградила футболисти, които са готови за първия отбор на клуба и чакат своя шанс. Той отличи представянето на Светослав Ковачев, Доминик Янков и Даниел Наумов, с уговорката, че има и много други момчета, които заслужават адмирации за представянето си. Според него Академията изпраща една успешна година, като от общо шест формации, две са спечелили златни медали и други две сребърни. Комитов смята, че школата е на средно европейско ниво и в нея с всяка изминала година се работи все по-добре. „Орлите“ разчитат на методики от водещите в Европа школи като немската, холандската и италианската, като се взаимстват компоненти, подходящи за прилагане у нас.

Според Комитов предимството на школите в западна Европа е, че разполагат със супер селекция от цял свят, докато в България това не е така. Дори напоследък се наблюдавал спад в нивото на най-малките играчи, които постъпват за обучение в Академията на Шампионите. Директорът на школата смята, че това се дължи на липсата на достатъчно стимули и условия децата у нас да спортуват. Според него е необходима спешна промяна в отношението на държавата и обществото, за да се върне любовта към спорта изобщо сред подрастващите.

Какво още каза Комитов можете да чуете в прикачения видео репортаж.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки